Saffransbullar med vanilj

Dessa saffransbullar med vanilj kan vara det godaste du någonsin kommer ha bakat. Vi bakar saffransbullarna med både smör och kvarg så de blir riktigt saftiga. Vanilj i fyllningen gör dem helt oemotståndliga. Snurra saffransbullarna i knutar och njut av dina gyllene underverk!

Ingredienser
45 st
50 g färsk jäst för söta degar
150 g smör eller margarin
2 påsar saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
1 1/2 dl strösocker
5 dl mjölk
250 g kvarg (10 %)
1/2 tsk salt
1 ägg
17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g)
Fyllning
200 g rumstempererat smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
Till pensling
ägg
pärlsocker
Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:30:00
00:30:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi744 KJ / 178 kCal
Fett8 g
Salt0.1 g
Kolhydrater23 g
Protein3 g
Kommentarer
322 stRiktigt bra recept. Jag rev apelsinskal från ett par apelsiner i fyllningen också denna gång, vilket var succé.
Nanna karin
Hej! Tack för alla fantastiska recept! Det jag önskar är att ingredienserna även kan mätas i gram. Jag använder alltid gram istället för dl🤗! Nu saffransbullar på gång !
Eva-stina
H E R R E G U D, vilka goda bullar!!!! Bullarna hade verkligen allt. Jag tog vaniljkvarg och det kanske förstärkte smaken. Hursom, tack för det bästa receptet någonsin
Galia
Godaste bullarna vi gjort.
Viktoria
Mycket bra och gott recept! Bullarna blev saftiga och goda
Ingrid
Vaddå kvarg 10%? Vad är det som ska vara 10%? På min står det 11% protein och 0.3% fett? På något ställe i kommentarsfältet står det att 10%ig kvarg är kesella? Varför står det då inte kesella i receptet?
Susanne
Sååå goda saffransbullar 👍
Inger
Man ska dela degen i två delar, och det ska bli 45 st…?
Pernilla
Supergoda och saftiga!
Carolina
Det vore väldigt fint att få en bild på hur degkakan ska se ut. Och byxorna!
Anna