Kycklingkebbe med labneh

Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat
1
Kycklingkebbe med labneh

Små järpar av kycklingfärs med smak av pinjenötter och spiskummin, serveras med labneh – libanesisk kryddad yoghurt. Äts i pitabröd tillsammans med sallad, lök och spetspaprika.

Kycklingkebbe med labneh

Ingredienser

4 portioner

Kebbe

1/2 dl  pinjenötter
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2 tsk  spiskummin
1 tsk  malen kryddpeppar
1 tsk  chilipulver
1 tsk  kanel
1 tsk  salt
500 g  kycklingfärs
1/2 dl  olja

Labneh

1/2   kruka mynta
1   vitlöksklyfta
2 dl  turkisk yoghurt
2 msk  olivolja
1 krm  paprikapulver

Tillbehör

1/2   isbergssallad
4   salladslökar
2   spetspaprikor
8   pitabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd eller tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut turkisk yoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat

Kommentar

Så himla goda 👌👌

Liisa

2022-04-14

Näringsvärde per portion

Energi3425 KJ / 818 kCal
Fett31 g
Salt3.62 g
Kolhydrater86 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Grillad lammkebab
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falafel i pitabröd med spetspaprika
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fatteh
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga