Chokladbollar
Dessa chokladbollar får en god smak av att smöret först får puttra. Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
20 st
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
Att rulla chokladbollarna i
pärlsocker kokos eller strössel
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn gjorda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck utan pärlsocker eller kokos.
Receptet har uppdaterats maj 2022.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi333 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Riktigt dåligt recept... följt allt och smeten har stått i kylen i 1 timme men fortfarande helt rinnig och blir inte fast så man kan rulla dem
Elina
2024-03-27Jag har testat flera gånger och mixat även. Tycker att det blir jättebra. Fått positiv respons från barnen. Minns dom jag gjorde som barn med rumstemperatur på smöret. Tyckte då iaf att det smakade mycket smör. Jag är nöjd med detta recept! 👍
Carola
2024-03-11smör ska fan inte smältas
Ella
2024-03-09