Hoki med ruccolapesto
Den fina vita fisken serveras med en variant på den italienska peston. I denna är det ruccola, olivolja och solroskärnor som mixas och resultatet blir en klargrön sås med kraftig, nästan lite pepprig, smak. Såsen passar även utmärkt till grillat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g hoki
900 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1 citron
65 g rucola
1 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 dl solroskärnor
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1859 KJ / 445 kCal
Fett14.9 g
Kolhydrater40.6 g
Protein33.4 g
Kommentarer