Trattkantarellsoppa
Hittade du många trattkantareller i skogen? Då kan du göra denna underbara trattkantarellsoppa till familjen. Svampsoppan blir krämig och matig tack vare tomatpuré, grädde och roquefortost som du rör ner före du servera soppan toppad med persilja.
Ingredienser
4 portioner
3 1/2 dl förvällda trattkantareller
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 l buljong
1 msk tomatpuré
1 msk roquefortost
1 dl grädde
1 tsk citronsaft
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi844 KJ / 202 kCal
Fett17.8 g
Salt2.55 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har lagat denna flera gånger nu, jag använder mer mögelost. Den "försvinner" annars tycker jag. Som många andra skrivit, finhackad lök är gott att fräsa ihop med svampen. Mixern gör susen till konsistensen. Och med en skväll sherry i och oststänger till blir det dessutom en perfekt förrätt till fest. Med mina tillägg får den 5⭐
Leif
2023-10-27Ökade mängden svamp, tog en lök och en vitlök. Använde hönsbuljong. Toppade med en msk sherry direkt i sopptallriken. Himmelskt gott!
Tommy
2023-10-21God kantarellsoppa! H
Nils
2023-09-28