Allergi & intolerans

Allt du vill veta om glutenintolerans

Att navigera i glutendjungeln är inte alltid det enklaste. Vi grottade ner oss i ämnet för att besvara några frågor om gluten, glutenfria alternativ och att inte tåla gluten i kost.
Tips! Här hittar du flera glutenfria recept.

Frågor och svar om gluten

Glutenintolerans eller "Celiaki" som det även kallas är ett tillstånd där man inte tål gluten i sin kost. Idag finns det fler goda glutenfria alternativ som kan användas istället för produkter med gluten i sig. Vi har träffat ICAs dietist, Paula Frösell,  som här svarar på frågor och guidar oss rätt i glutendjungeln.

ICAs dietist, Paula Frösell

ICAs dietist

Låt oss presentera Paula Frösell, en expert på matens betydelse för hälsan. Hon är legitiemrad dietist, vilket innebär att hon har en akademisk examen och att hennes yrkesutövande är godkänt av Socialstyrelsen. Henne kan du exemeplvis möta här på ica.se, i ICAs sociala kanaler eller i Buffé. Med lite tur kan du också stöta på henne i din lokala ICA-butik där hon guidar till nyttigare val i vardagen.

Namn:
Paula Frösell
Gör:
Är legitiemrad dietist och arbetar som dietist på ICA
Last:
Kiwi och chokladdesserter
Favoriträtt:
Är svag för asiatiska smaker som ingefära, lime och koriander
Lägger aldrig på tallriken:
Blodpudding
Motto:
Balans - äter du övervägande hälsosamt så finns utrymme för guldkant lite då och då

Artiklar (600)

Mythbusting

Myter om gluten

Ska man undvika gluten vid IBS och skapar gluten inflammation i kroppen? Vi reder ut!

Glykemiskt Index

Vad är GI

Hur reagerar kroppen på mat med högt respektive lågt GI, Glykemiskt Index.

Ät som en viking

Ät som en viking

Nordisk mat är riktigt nyttig. Lär dig om vingingakosten och hur den påverkar hälsan.