Myter om mat
Det finns många uppfattningar om mat och dess nyttigheter. Vad tror du?
Inom traditionell asiatisk matlagning spelar ångkokning en stor roll. Här lär du dig, steg för steg, att laga nyttig och god asiatisk mat i ångkokare av bambu.
Tips: Här hittar du alla våra recept på ångkokt mat!
När du ångkokar bevarar du matens vitaminer, mineraler och färger, och kokar inte sönder matvarorna under tillagningen. Grönsaker, fisk, kyckling och dumplings passar utmärkt att ångkoka. Och du – ångkorgen är också snygg att servera ur.
Lägg gärna bakplåtspapper eller något blad – bananblad eller kålblad – i korgen så att den inte tar smak eller färg av det du tillagar. Se till att vika in papperet eller bladet ordentligt i ångkorgen.
Använd en vid gryta eller panna och fyll med ca 2 cm vatten. Vattnet ska inte röra maten i ångkorgen utan tillagas av den stigande ångan. Viktigt att korgen får plats ordentligt i pannan – den ska inte röra pannans torra delar då det innebär en brandrisk.
Rengör din ångkorg genom att handdiska med varmt vatten och eventuellt lite milt diskmedel. Låt den torka ordentligt innan du ställer undan den för att undvika att korgen möglar.
Det finns många uppfattningar om mat och dess nyttigheter. Vad tror du?
Nudlar finns i olika former, färger och storlekar. Vi hjälper dig att välja rätt till maträtten.
Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.
Med dessa recept och enkla tips blir du en mästare på att woka.
Olika bakformar passar till olika bakverk. Här hjälper vi dig välja rätt!
Är grillkvällen är en succé, timmen sen och magen tom? Då är det dags för vickning!
Vi har samlat några världsrecept så du kan grilla kontinentalt och hitta nya favoriter!