Tips för bästa resultat

Laga mat i ångkokare

Inom traditionell asiatisk matlagning spelar ångkokning en stor roll. Här lär du dig, steg för steg, att laga nyttig och god asiatisk mat i ångkokare av bambu.
Tips: Här hittar du alla våra recept på ångkokt mat!

Ångkokt - fördelar

När du ångkokar bevarar du matens vitaminer, mineraler och färger, och kokar inte sönder matvarorna under tillagningen. Grönsaker, fisk, kyckling och dumplings passar utmärkt att ångkoka. Och du – ångkorgen är också snygg att servera ur.

Använda ångkokare

  • Skydda korgen

    Skydda korgen

    Lägg gärna bakplåtspapper eller något blad – bananblad eller kålblad – i korgen så att den inte tar smak eller färg av det du tillagar. Se till att vika in papperet eller bladet ordentligt i ångkorgen.

  • Kokkkärlet

    Kokkkärlet

    Använd en vid gryta eller panna och fyll med ca 2 cm vatten. Vattnet ska inte röra maten i ångkorgen utan tillagas av den stigande ångan. Viktigt att korgen får plats ordentligt i pannan – den ska inte röra pannans torra delar då det innebär en brandrisk.

  • Rengöring

    Rengöring

    Rengör din ångkorg genom att handdiska med varmt vatten och eventuellt lite milt diskmedel. Låt den torka ordentligt innan du ställer undan den för att undvika att korgen möglar.

Artiklar Visar 1496 stycken

Myter om mat

Det finns många uppfattningar om mat och dess nyttigheter. Vad tror du?

Nudlar

Nudlar finns i olika former, färger och storlekar. Vi hjälper dig att välja rätt till maträtten.

Laga koreansk Bulgogi

Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.

Fritera

Lär dig fritera pommes frites med videon från vår matskola.

Grilla hel karré

Vi visar hur du med marinad, stekpåse och termometer förbereder en hel karré för grillen.

Grilla din dessert

Avsluta grillkvällen snyggt genom att grilla frukter och dessert. Gott, enkelt och snabbt!