Glutenfria lussekatter
Du som har letat med ljus och lykta efter ett noga provbakat recept på glutenfria lussekatter kan sluta nu. Med xantangummi i degen får du fluffigt resultat utan bismak. Tänk bara på att äta lussekatterna helt nybakta, frys annars in och värm vartefter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
20 st
2 dl rismjöl
2 dl potatismjöl
1 dl durramjöl
1 dl strösocker
2 tsk xantangummi
1/2 tsk salt
2 krm vaniljpulver
3 1/2 dl mjölk (3%)
1/2 paket jäst (à 50 g)
75 g rumsvarmt smör i tärningar
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 msk russin
Till pensling
1 uppvispat ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1167 KJ / 279 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater40 g
Protein18 g
Kommentarer
Hej, detta är det bästa recept jag hittat, lite kladdigt att göra men blir alltid väldigt goda. Ibland får man justera gräddningen lite efter ugn då de blir lite för degiga inuti om man inte gräddar dem tillräckligt. Kan räcka med en minuts skillnad på dessa.
Nicole
2022-04-13Jag fattar inte. Mina bullar rinner ut på plåten som pannkakssmet. Blir inga lussebullar av det alls. 😔
Miranda
2020-10-18Hej Miranda! Nej vad tråkigt att lussekatterna inte blev bra. Smeten är lösare än en vanlig saffransdeg därför spritsar man den, men den är inte lika lös som en pannkakssmet. Jag vet inte riktigt vad som blivit fel. Stod bullarna för varmt under jäsningen så att smöret smälte? Har du använt alla ingredienser enligt receptet eller bytte du ut någon? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-20Hur många gram är 1 Xantangummi?
Josephine
2019-12-16Hej Josephine! Vi har skrivit 1 tesked. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-17