Servera en förrätt i glas. Perfekt till nyår, påsk eller midsommar. Dessa varianter är enkla att göra och goda att äta. Lax, avokado, sill, ja allt funkar! Här hittar du alla våra recept på förrätter.
Elin Nordström
6 goda och enkla förrätter
Till nyår, påsk eller vilket annat festligt tillfälle som helst – servera förrätten i ett fint glas. Det blir vansinnigt festligt och får förrätten att se lyxig ut.
1. Små silltårtor i glas
Betyg 5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer1
Att servera små silltårtor i glas på buffén eller som förrätt är alltid en god idé! Denna variant gör du på matjessill, majonnäs, lök och örter samt toppar med smörstekt kavring. Ljuvligt!
Varför inte bjuda på cheesecake redan till förrätt? I detta spännande nyårsrecept får den aromatiska jordärtskockan ta plats i menyn. Krämig färskost blandad med gräslök och crème fraiche. Servera i glas och garnera med knaperstekta smulor av pumpernickel, löjrom och rödlök.
En svalkande gazpacho med vattenmelon smakar sällan så gott som en varm sommardag! Sött möter salt i detta recept på kall melonsoppa med tomat, gurka, paprika och chili. Servera väl kyld med basilika på toppen.
En klassisk räkcocktail innehåller naturligtvis räkor men även ägg och sparris. Denna festliga förrätt blev populär på 1950-talet och har sedan dess levt vidare i olika former och smakkombinationer. Men något man sällan ändrar på är såsen - för världens godaste räkcocktail krävs en krämig, hemlagad Rhode Islandsås!
5. Avokado och paprika i glas med rostade pumpakärnor
Betyg 3.3 av 5.6868 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer0
Sugen på ett glas avokado? Varva illgrön avokadokräm med röd paprika och toppa med knapriga pumpakärnor i ett snapsglas. En festlig vegetarisk entrérätt som du snabbt svänger ihop.
Fräscha smaker i ett glas och otroligt lyxigt som förrätt på nyår är denna skaldjurscocktail med asiatisk touch. Ponzu är en japansk syrlig sås, här gör vi den på apelsin, lime och citron och ringlar över laxen och pilgrimsmusslorna strax före servering.
När det ska bjudas på lyxig finmiddag finns väl inget säkrare kort än festliga skaldjur. Här kommer inspiration och tips på perfekt festmat med skaldjur. Från snittar och förrätter till huvudrätter med perfekt guldkant. Bon appetit!