Rätt temperatur i kylskåp och frys
Det är viktigt att hålla rätt temperatur i kylskåpet. Vi tipsar dig om hur du gör!
Mördeg, sockerkaka, chokladbollar och olika småkakor. Hur funkar det, kan man frysa in bakverk? Här listar vi ett gäng sötsaker som går alldeles utmärkt att slänga in i frysen för att ta fram och njuta av senare.
Är du en hejare på att laga mycket för att sedan frysa in maten som blir över? Om du också gillar att baka stora mängder kakor och sötebröd så kan man även här frysa in det man inte vill käka upp på en gång.
Börja med att göra degen. Låt degen vila i ca 10 min (den ska inte jäsa!) och forma till frallor/bullar/pizzadeg (pizzadeg ska penslas med olja och plastas in, varje degbit för sig). Frys in. Ställ på en bakplåtspappersklädd plåt och låt tina upp och jäsa i kylen över natten eller 2-3 timmar i rumstemperatur. Viktigt att hålla koll på jäsningen så att de inte blir överjästa. Obs! Bra att kolla mängden jäst i degen. Max 25 g/5 dl vätska.
Bröd, bullar och pizzadeg går att kalljäsa i kylen över natten. Notera mängden jäst! Max 25g/5 dl vätska.
Här hittar du alla våra recept på frallor, pizza, bröd och bullar.
Här är det bara att göra degen och sen frysa in. Antingen som en rulle som sedan är lätt att skära kakor på eller rulla till bollar. Ställ på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda. Klart!
Här hittar du alla våra recept på småkakor.
För matpaj: Gör en större sats pajdeg, frys in i portionsbitar eller färdigkavlade i pajformar (stora eller små). Ta fram och låt tina upp i kylen.
Här hittar du ett utmärkt grundrecept på mördeg.
De här bollarna är perfekta att frysa in! Ta fram och låt tina upp i kylen alt i rumstemp om bråttom.
Här hittar du alla våra recept på chokladbollar.
Brownies går utmärkt att frysa in. Även med frostingen på.
Här hittar du alla våra recept på brownies.
Kärleksmums är som gjorda för att frysas in. Även med frostingen på.
Här hittar du alla våra recept på kärleksmums.
Silviakaka går utmärkt att frysa in. Även med frostingen på.
Här hittar du ett otroligt gott recept på silviakaka.
Sockerkaka går utmärkt att frysa in.
Här hittar du alla våra recept på sockerkaka.
Tårtbotten går utmärkt att frysa in. Skär tårtbotten när den är fryst så får du jämna och fina delar.
Här hittar du ett enkelt recept på tårtbotten.
Muffins går superbra att frysa in.
Här hittar du alla våra recept på muffins.
Japp, kladdkaka kan man frysa in.
Här hittar du alla våra recept på kladdkaka.
Gör pannacottan och låt den svalna och ställ sedan in den i frysen. När du blir sugen på pannacottan så tinar du först upp den i kylen.
Här hittar du alla våra recept på pannacotta.
Frys in när moussen/tårtan färdigmonterad. Skär i bitar när den är fryst så får du fina, jämna bitar!
Här hittar du ett smarrigt recept på en moussetårta med kokos och mango.
Bara mousse går också bra att frysa. Frys in i en matlåda och tina upp i kylen över natten eller värm försiktigt i mikron. Blanda mellan varje värmning. Mellaneffekt på mikron och ca 30 sekunder i taget.
Här hittar du alla våra recept på mousse.
Smörkräm går utmärkt att frysa.
Här hittar du fyra ljuvliga recept på macarons fyllda med smörkräm.
Det är viktigt att hålla rätt temperatur i kylskåpet. Vi tipsar dig om hur du gör!
Vi berättar vilka matvaror som går att frysa in - och hur du bäst går tillväga!
Vi grottar ner oss i hur man bäst ska förvara kryddor och ger dig tips för hur du ska göra!
Vad ska förvaras i rumstemperatur och vilken mat mår bäst i kylskåp? Vi har svaren!
Var någonstans i kylskåpet hör olika matvaror egentligen hemma? Vi har svaren!
Här är smarriga recept att fira den mintiga godsaken Polkagrisens dag med den 20 april.
Hur mycket socker får vi i oss genom mat, godis och dryck varje år?
Ska man slänga mat som passerat bäst före-datum eller sista förbrukningsdag? Vi reder ut!