Letar du inspiration till påskbordet? Då har du absolut inte kommit rätt. Men om du vill försvinna bort för en stund och förfäras över hur fult det kan bli när man fotar mat så är detta artikeln för dig.
Ingen påsk utan snittar! Vill du servera något som får dina gäster att tappa hoppet om precis allt så servera dessa råfula pjäser. Rensteken rullar du till formen av gamla cigarrer och så travar du fram till sällskapet och slänger fram dem i total tystnad.
Om du redan har gett upp kan du ju fira påsk genom att koka ett ägg. Du behöver: ägg, vatten och salt. Hejdå.
Låt oss presentera kung Äggvar. Vi hittade honom i strandbrynet vid Böda strand. Han var trött och medtagen efter en lång resa från Äggland. Nu har han duschat, satt på sig sin beiga rock och krönt huvudet med ett kaviarstop.
Med på Äggvars resa fanns hans jätteobehagliga dippspindel Sven. Han hade glömt sina åksjuketabletter och blev megasjösjuk, därav den extremt gröna hudtonen.
Lascha ringde och ville ha tillbaka sina lyktstolpar som han staplat sin nubberöra på.
Ni vet allt det här med rymdfarkoster och typ "är vi ensamma i universum" och "såg jag inte något skumt flyga förbi på himlen". Nu kan vi sluta fundera för en farkost landade precis i vår äggsallad.
Efterrätt säger du? GRINCHENGRÖN chokladmoss och tveksamma persikor (på riktigt, vad gör dom ens där?) säger vi. Servera med pumpakärnor och ät under total tystnad.
Året var 2007 och tre modiga människor skulle bestiga Mount Sillster i Norge. Det häpnadsväckande med det här äventyret var att ingen av bergsklättrarna hade syrgas med sig. Som tur var var de tillräckligt erfarna för att förstå att det var livsviktigt att surra röda rödlöksrep längst bergsväggarna för att på så sätt ta sig i mål. Ni kan se hela dokumentären på linjär-tv om en vecka.
Äntligen påsk! Denna påskmeny består av klassiska råvaror med asiatiska smaker som för tankarna till ostliga breddgrader. Det blir syrligt, salt, milt och starkt. Och så något sött till efterrätt förstås!
Vi har samlat recepten som tar tillvara på kycklingresterna!
Är du en av dem som tycker om att bjuda på traditionellt påskbord? Då kanske du letar efter recept på gubbröra. Här reder vi ut vanliga frågor och listar några favoritrecept.
Ska du lägga in egen sill? Då behöver du inspiration till riktigt goda sillinläggningar! Här listar vi både klassiska sillinläggningar som löksill, brantevikssill, senapssill och skärgårdssill och några nya favoriter.
Det finns smarta sätt att spara pengar på påskmaten utan att dra ner på kvalitet, smak eller påskkänsla. Här är våra bästa tips och recept för ett billigare påskbord!