Köttfärssås-bonanza
Vi har samlat våra bästa recept på allas vår favorit – köttfärssåsen.
Vore det inte gott med en krämig cheesecake just nu? Mmmh-mmh! Låt dig förföras av 14 olika cheesecake-recept med olika smaksättningar. Här finns något för alla!
TIps! Här hittar du fler goda recept på cheesecake!
En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.
Cheesecake med citron och myntaExtra lyxig blir kladdkakan med cheesecakekräm som breds på kakan. En lyxigare variant av kladdkaka som passar på många födelsedagsfiranden och kalas. Botten smaksätts med kakao och vaniljsocker och allra överst toppar du kakan med lite nötter, kolakräm och gärna färska bär.
KladdkakecheesecakeNew York cheesecake är en klassisk dessert med len, krämig färskostfyllning och smulig kakbotten gjord på digestivekex. Upptäck hemligheten bakom en perfekt bakad cheesecake och dröm dig bort till The Big Apple.
New York cheesecakeKan en kombo av oreokakor, hallon och cream cheese bli annat än en succé? Den här urgoda no bake cheesecake har få, men riktigt goda, ingredienser och ska stå i frysen i minst 5 timmar. Men håll ut, denna smarriga dessert är värd att vänta på!
No bake cheesecake med hallonCheesecake i glas är både en enkel och praktisk dessert – och ljuvligt god såklart! Här har vi gjort en fryst variant av cheesecake med äpple som serveras med salt kolasås och rostade pekannötter.
Fryst äppelcheesecake i glasNjut av höstens smaker med en krämig pumpacheesecake med kanel och kardemumma där den lena färskostfyllningen får sällskap av pumpapuré och bakas i ugnen. Toppad med lönnsirap och rivet limeskal är denna kaka en fröjd för både smaklökarna och ögat.
Pumpacheesecake med lönnsirapUpplev den baskiska cheesecaken i en ny tappning med smak av kaffe och choklad bakad i små portionsformar. Låt dig förföras av denna spännande twist på en trendig dessert som tar dina smaklökar på en resa till hjärtat av Baskien.
Baskisk cheesecake med kaffe och chokladDaim och cheesecake är oväntad men riktigt god kombination. I detta recept bakas botten på oreokakor istället för digestivekex, vilket ger en intensiv chokladsmak som passar ihop med daim. Enkel att göra men behöver frysas i minst 5 timmar innan servering.
DaimcheesecakeBaka en syrlig vegansk cheesecake med smak av mojito! Denna helt otroliga frysta cheesecake är smaksatt med lime och mynta och för tankarna till sommaren. Toppas med passionsfrukt vid servering.
Fryst mojito cheesecakeIngen tackar väl nej till en bit cheesecake med citronsyrligt blåbärstäcke. Den här går snabbt att göra och kräver ingen ugn. På bilden är cheesecaken bakad i en avlång form men här är receptet anpassat till en vanlig rund form med löstagbar kant.
Cheesecake med blåbär och citronEn lätt variant av recept på varm cheesecake med smak av citron och jordgubb. Jordgubbscheesecaken gör du av bland annat digestivekex, färskost, ägg och citron. Garnera efterrätten med jordgubbar!
Jordgubbscheesecake (lättare variant)Gör din egen sandwichglass i form. Mellan digestivelocken finns den ljuvligaste blåbärscheesecaken som du inte behöver någon glassmaskin för att lyckas med. Bara att skära upp i bitar och servera till fikasugna barn och vuxna.
Fryst cheesecakesandwich med blåbärCheesecake och galette i ett – det bästa av två världar. Krämig färskost och syrliga bär på söt pannkaka. Den här bäriga desserten tillagas i ugnen och serveras till fördel med en god glass.
Cheesecake-galette med bärDen här cheesecaken smakar som en sommardröm med krispig mandelbotten, krämig avokadofyllning och söta jordgubbar. Kakan passar perfekt som vegansk efterrätt, till vegansk fika, eller kanske till och med som vegansk midsommarmat! Den är ljuvlig som den är, men kan också varieras med andra bär. Cheesecaken är såklart mjölkfri och utan ägg.
Vegansk jordgubbscheesecakeVi har samlat våra bästa recept på allas vår favorit – köttfärssåsen.
Vi har samlat de bästa recepten på klassisk husmanskost som vi inte kan få nog av.