Kebab

Våra godaste kebabrecept och tillbehör

Alla som älskar kebab räcker upp en hand! Vi har samlat våra godaste kebabrecept och tillbehör. Vad sägs till exempel om libabröd med kebab och vitlökssås?
Alla recept med kebab.

9 goda kebabrecept

Nu slår vi ett slag för kebaben! Här kommer åtta recept och tillbehör för alla som skulle kunna äta kebab varje dag i veckan.

  1. Kebab med vitlökssås

    1. Kebab med vitlökssås

    Betyg 4.2 av 5.
    6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Smakrik kebab ihop med vitlökssås och ris? Ja tack! Köttet steks i pannan snabbt, och vitlökssåsen görs på gräddfil, tärnad gurka och pressad vitlök. Skär upp några tomater, och låt maten tysta mun.

    Kebab med vitlökssås
  2. Kebab på vegofärs med vitlöksgurt

    2. Kebab på vegofärs med vitlöksgurt

    Betyg 3.5 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

    Här kommer en himlans smarrig rätt: vegokebab som serveras tillsammans med ugnsrostad potatis, sallad och en fräsch och smakrik sås gjord på vitlök, sambal och havregurt. Låt maten tysta mun!

    Kebab på vegofärs med vitlöksgurt
  3. Kebab i libabröd med klyftpotatis

    3. Kebab i libabröd med klyftpotatis

    Betyg 4.3 av 5.
    15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Om det är någon dag man ska äta med händerna är det väl ändå på fredagar? Här blir det plockmat à la kebab, med tillbehör som potatis, crème fraiche som smaksätts med vitlök, sallad och tomat. Hur du sen väljer att komponera din kebab, det är helt upp till dig.

    Kebab i libabröd med klyftpotatis
  4. Libarulle med kebab och vitlökskräm

    4. Libarulle med kebab och vitlökskräm

    Betyg 4.3 av 5.
    18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Att äta med händerna gör det hela lite roligare för alla familjemedlemmar, och alla får göra sin egen tallrik! Det kocken i hushållet behöver göra är att röra ihop vitlökskrämen, skära upp grönsakerna och steka kebaben. Enkelt och väldigt gott!

    Libarulle med kebab och vitlökskräm
  5. Kyckling shawarma - kycklingkebab i ugn

    5. Kyckling shawarma - kycklingkebab i ugn

    Betyg 4.2 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Kyckling shawarma med strimlad kyckling är en variant av kycklingkebab som gärna serveras i pitabröd eller i en rulle av libabröd. Kycklingen ska ligga länge i marinaden med yoghurt och kryddor, så att det blir både mört och smakrikt. Blanda med grönsaker och laga sedan allt på en plåt i ugnen. Streetfood från Mellanöstern när den är som godast!

    Kyckling shawarma - kycklingkebab i ugn
  6. Vit kebabsås

    6. Vit kebabsås

    Betyg 4.6 av 5.
    12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Vit kebabsås är supergott och ett måste till kebaben. Att dessutom göra kebabsåsen själv är enkelt och snabbt fixat. Du rör enkelt ihop den av vanliga ingredienser, där vitlöken och yoghurten är viktiga smaksättare. Såsen passar också bra att servera till pizza och sallader.

    Vit kebabsås
  7. Röd kebabsås

    7. Röd kebabsås

    Betyg 3.2 av 5.
    27 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Här har ni receptet på en god kebabsås! Den röda välkända såsen som du enkelt kan göra själv är det självklara valet för dagar när kebabspetten trängs på grillen. Duka fram en god sallad, lite pitabröd och du har en riktigt god middag att se fram emot.

    Röd kebabsås
  8. Pitabröd med honung

    8. Pitabröd med honung

    Betyg 4.6 av 5.
    58 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer.

    Baka egna pitabröd! Här ett recept på saftiga och ljuvligt goda pitabröd med honung i degen. Servera sedan dina pita med valfria tillbehör: som halloumi, kebab, kyckling, färs eller falafel.

    Pitabröd med honung
  9. Tarator – Tahinisås

    9. Tarator – Tahinisås

    Betyg 3.4 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Tarator är en libanesisk tahinisås som är superenkel att göra och god som tillbehör till både falafel och kebab. Bara att vispa ihop tahini, citronjuice, salt och vatten så är såsen redo att serveras.

    Tarator – Tahinisås

Artiklar (1571)

Grillat!

Grillat i pitabröd

Vi tipsar om vad du kan grilla och lägga i bröd, allt från svamp till tacokryfddat kött.

Schysst!

Hemmakebab

Att göra kebab hemma är enkelt, snabbt och framförallt är det GOTT!

Så mycket mer än kebab

Smaka på Turkiet

Det turkiska köket bjuder på fantastiska dofter och smaker

Värmande

Slurp!

Här hittar du recept på goda soppor med värmande buljong som bas.

Topplista med recept

Fixa en riktig lyxfrukost

Vad sägs om ljummen müslikaka med färska bär, valnötscones och silver dollar pancakes?