Grillat i pitabröd
Vi tipsar om vad du kan grilla och lägga i bröd, allt från svamp till tacokryfddat kött.
Alla som älskar kebab räcker upp en hand! Vi har samlat våra godaste kebabrecept och tillbehör. Vad sägs till exempel om libabröd med kebab och vitlökssås?
Alla recept med kebab.
Nu slår vi ett slag för kebaben! Här kommer åtta recept och tillbehör för alla som skulle kunna äta kebab varje dag i veckan.
Smakrik kebab ihop med vitlökssås och ris? Ja tack! Köttet steks i pannan snabbt, och vitlökssåsen görs på gräddfil, tärnad gurka och pressad vitlök. Skär upp några tomater, och låt maten tysta mun.
Kebab med vitlökssåsHär kommer en himlans smarrig rätt: vegokebab som serveras tillsammans med ugnsrostad potatis, sallad och en fräsch och smakrik sås gjord på vitlök, sambal och havregurt. Låt maten tysta mun!
Kebab på vegofärs med vitlöksgurtOm det är någon dag man ska äta med händerna är det väl ändå på fredagar? Här blir det plockmat à la kebab, med tillbehör som potatis, crème fraiche som smaksätts med vitlök, sallad och tomat. Hur du sen väljer att komponera din kebab, det är helt upp till dig.
Kebab i libabröd med klyftpotatisAtt äta med händerna gör det hela lite roligare för alla familjemedlemmar, och alla får göra sin egen tallrik! Det kocken i hushållet behöver göra är att röra ihop vitlökskrämen, skära upp grönsakerna och steka kebaben. Enkelt och väldigt gott!
Libarulle med kebab och vitlökskrämKyckling shawarma med strimlad kyckling är en variant av kycklingkebab som gärna serveras i pitabröd eller i en rulle av libabröd. Kycklingen ska ligga länge i marinaden med yoghurt och kryddor, så att det blir både mört och smakrikt. Blanda med grönsaker och laga sedan allt på en plåt i ugnen. Streetfood från Mellanöstern när den är som godast!
Kyckling shawarma - kycklingkebab i ugnVit kebabsås är supergott och ett måste till kebaben. Att dessutom göra kebabsåsen själv är enkelt och snabbt fixat. Du rör enkelt ihop den av vanliga ingredienser, där vitlöken och yoghurten är viktiga smaksättare. Såsen passar också bra att servera till pizza och sallader.
Vit kebabsåsHär har ni receptet på en god kebabsås! Den röda välkända såsen som du enkelt kan göra själv är det självklara valet för dagar när kebabspetten trängs på grillen. Duka fram en god sallad, lite pitabröd och du har en riktigt god middag att se fram emot.
Röd kebabsåsBaka egna pitabröd! Här ett recept på saftiga och ljuvligt goda pitabröd med honung i degen. Servera sedan dina pita med valfria tillbehör: som halloumi, kebab, kyckling, färs eller falafel.
Pitabröd med honungTarator är en libanesisk tahinisås som är superenkel att göra och god som tillbehör till både falafel och kebab. Bara att vispa ihop tahini, citronjuice, salt och vatten så är såsen redo att serveras.
Tarator – TahinisåsVi tipsar om vad du kan grilla och lägga i bröd, allt från svamp till tacokryfddat kött.
Ostron, kaffe, svampen och salamin är några matdagar som firar födelsedag i september.
Vad sägs om ljummen müslikaka med färska bär, valnötscones och silver dollar pancakes?
Ät mer frukt och grönt och byt ut pasta, ris och potatis till våra grönhydrater.