Tre nyårsmenyer
Så lyckas du med nyårsmaten, från vego till kött och fisk.
Riktigt krämig och lagom al dente. Det är vad som kännetecknar den perfekta risotton enligt italienarna. Vi har samlat våra bästa recept på risrätten risotto, från klassikern risotto milanese till nya smaksättningar.
Tips! Här hittar du mer mat inspirerad av Italien
En tallrik med len och krämig risotto är som att få en varm kram. Här omfamnas vi av en härligt grön risotto med ärtor, spenat och basilika som toppas med extra parmesan och hackade nötter.
Laga en risottovariant på den trendiga vodkapastan! Den ljuvliga smakkombinationen av tomat, grädde och vodka får här ta plats i en krämig risotto som toppas med burrata.
En klassisk risotto är aldrig fel och passar lika bra till vardagsmiddagen som till bjudningen. Dessutom är det inte så krångligt som man kan tro! Släng enkelt ihop en smakrik risotto och servera med knaperstek salsiccia.
Risotto Milanese är en klassisk italiensk risotto som smaksätts med saffran och traditionellt serveras till kalvläggsgrytan Ossobuco. Risotton står dock lika bra på egna ben och resultatet blir krämigt och smakrikt i en vacker, solgul färg.
Laga en risotto med rödbetor som är en fröjd för både öga och gom då rödbetorna inte bara ger denna klassiska risotto en djup smak utan också en vacker rödrosa färg. Toppa med färsk timjan och rostade hasselnötter.
En lyckad risotto kräver kärlek och uppmärksamhet, men i slutändan är det alltid värt det! Här serverar vi den med smakrik grön ramslöksolja som tillbehör. Mixa ramslöksblad med olivolja och ringla över den krämiga risotton. Avsluta med extra parmesan.
Denna krämiga risotto blir en smarrig middag som du enkelt kan variera med det du har hemma! Här har vi lagat den med frysta ärter. Servera risotton med rostad lök och stekt kapris.
Prova ett annorlunda recept på risotto! Använd avorioris eller annat risottoris och koka en krämig risotto som du serverar med rostad majs, vaxbönor och lagrad manchego-ost.
En perfekt kokt risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabello till en ännu lyxigare festrätt.
Så lyckas du med nyårsmaten, från vego till kött och fisk.
Skippa pizzan och prova smarriga recept med det trendiga italienska brödet pinsa.
Gör en efterrätt med citrusfrukt! Här är 11 sötsyrliga recept.
Här är några riktiga höjdarrecept där du kan använda resterna på nya sätt.