Glutenfria småkakor
Här bjuder vi på små, naggande goda kakor till kaffet för dig som är glutenintolerant.
Schackrutor är en älskad klassisk kaka att mumsa på till fikat. Här visar vi steg för steg hur du lyckas med en glutenfri variant av de snyggt rutiga kakorna.
Tips: Här hittar du ett klassiskt recept på schackrutor.
Blanda socker, majsmjöl, majsstärkelse, pofiber, vaniljsocker, bakpulver och smör till en smulig massa, gärna i matberedare.
Tillsätt äggvitan och arbeta snabbt ihop till en deg för hand eller i matberedaren.
Dela degen i 2 bitar.
Arbeta in vaniljsocker i den ena halvan av degen. Arbeta in kakao i den andra halvan.
Kavla ut båda degarna till ca 1 cm tjocka rektangulära plattor.
Skär sedan ut cm–breda, fyrkantiga stänger.
Lägg samman till ett schackmönster. Lägg i kylen ca 30 minuter.
Skär degrullarna i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
Grädda i mitten av ugnen 7–10 minuter. Låt svalna.
Servera kakorna till fikat och njut!
Här bjuder vi på små, naggande goda kakor till kaffet för dig som är glutenintolerant.
Olika bakformar passar till olika bakverk. Här hjälper vi dig välja rätt!
I vår matskola lär du dig baka goda glutenfria frallor och hur du lyckas med glutenfritt.
Här visar vi steg för steg och med en film hur du gör en saftig rödbetskaka med frosting.
Smarta tips och recept till dig som uteslutit gluten men ändå vill njuta av nybakat.
Här tipsar vi om sockriga alternativ till det vanliga strösockret.
Här hittar du tips på smarriga julbak som även är hälsosamma och gör gott för din hälsa!
Har du provat att baka bröd med grönsaker? Resultatet: saftigt, gott och lite nyttigare.
Här har vi samlat massor av inspiration till din nästa glutenfria bakstund.