Grilla hamburgare
Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.
Färska majskolvar är en riktig klassiker på grillen, så enkelt att göra och himmelskt goda med bara lite flingsalt och smält smör. Tricket är att behålla blasten på majskolvarna när du grillar - här visar vi varför!
Här hittar du ett helt gäng recept på grillad majs.
Börja med att blötlägga majskolven en kvart ungefär. Då brinner inte blasten upp över glöden, och majskolvarna blir dessutom härligt ångade under blasten.
Inte ute efter att ånga majskolven? Knyt upp blasten! Det ger ett praktiskt grepp, och är ett snyggt sätt att servera majskolvarna också.
Ett vanligt misstag är att majskolvar grillas på direkt värme vilket oftast är alldeles för hett. De blir brända på ytan och kalla inuti. Genom att samla glöden på halva delen av grillen, och låta majskolvarna ligga på den andra sidan med locket på förvandlas grillen till en ugn - men ger ändå härlig grillsmak och grillränder.
Majskolv är gott som det är med bara salt och en klick smör, men vill du ha extra grillsmak kan du pensla på glaze när de börjar bli klara. Det ger dessutom en vacker färg och yta.
Så håller de värmen lite bättre. Vik bort blasten när det är dags att njuta av en av sommarens stora favoriter. Gärna med en klick kryddsmör!
Om dina färska majskolvar inte har blast är det en god idé att förvälla dem i saltat vatten ca 5 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av.
Nu för tiden kan du hitta redan förvällda majskolvar i många butiker. Smidigt! Allt du behöver göra är att lägga dem på grillen när den inte är allt för het och vända då och då. Sätt gärna i grillpinnar i båda ändrarna så är det enklare att äta.
Det går också bra att grilla inlindade majskolvar i folie ca 15 minuter tillsammans med kryddsmör. Dessa blir mer som kokta majskolvar då de inte får någon grillyta.
Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.
Vi har tagit fram de viktigaste stegen för att lyckas med grillad tonfisk - varje gång!
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Här har vi samlat vad alla grillmästare behöver känna till om nöt och kalv.
Lär dig två sätt att grilla riktigt saftigt kött, så att du lyckas vid grillen varje gång!
När är köttet klart? Här visar vi tre olika sätt att testa.
På jakt efter den ultimata grillsmaken? Bli en mästare på att röka på grillen!
Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.
Grilla din efterrätten - det är fantastiskt gott! Här har vi grillat ananas och persika.