Lök är som gjort för att grillas, med skal och allt. Inte minst schalottenlök som då får en helt ljuvligt söt smak och blir ett gott tillbehör till det mesta. Här visar vi hur du gör, inklusive det bästa skalknepet.
Tips! Här hittar du recept på grillad lök.
Här visar vi hur du enkelt grillar och skalar schalottenlök.
Släng ner ett gäng schalottenlökar med skal i en aluminiumform. Ställ på bottnen av en klotgrill, eller i ugn på 175°C. Vänd efter cirka 30 minuter. Vänta 1 timme. Känns skalen "tomma"? Då är löken klar.
Nu över till själva "pluppandet". Lägg schalottenlöken på en skärbräda. Håll en lök i taget mellan tummen och pekfingret. Skär av nedre delen, vid rottrådarna (1/2−1 cm).
... och ut kommer de glansiga lökarna. Servera genast eller smaksätt eventuellt − inget måste. När tekniken att pluppa schalottis sitter vill man bara pluppa fler! Scrolla ner så tipsar vi om ett recept där de ljuvliga lökarna ingår.
Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
Sås, röror och toppings som tar dina grillade korvar och burgare till nya höjder.
På jakt efter den ultimata grillsmaken? Bli en mästare på att röka på grillen!
Grilla pizza med pizzasten och du får samma resultat som när du bakar i en stenugn.
Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.
Vi bjuder vi på några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten.
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Piffa till grillkorven - här visar vi hur du gör tjusiga spiralkorvar.
Med dessa tips och verktyg blir du en mästare på att tända din grill utan tändvätska.