Matiga mackor
Goda mackor till middag? Vi serverar mackor med allt från kryddiga köttbullar till kalvstek
Dags att planera middagen igen? Här kommer ett lass inspiration för dig som letar efter lättlagade gröna tillbehör att lägga på tallriken.
Sallad på morot och fänkål är en frisk och krispig sallad som passar utmärkt till grillat eller på sommarbuffén. Den går supersnabbt att svänga ihop tillsammans med den enkla dressingen av olja, citron, salt och peppar. Färsk persilja gör morots- och fänkålssalladen komplett!
Morots- och fänkålssalladSom tillbehör till grillat och sommarens övriga måltider passar det perfekt med en fräsch grön ärtsallad! Denna sallad med ärter innehåller också friska salladsblad, krispiga sockerärtor, saftig gurka och tunt skivad silverlök.
ÄrtsalladEn god avokadosallad är ett hälsosamt alternativ att duka fram på bordet i sommar. I både avokadon och olivoljan kryllar det av nyttiga fetter och efter denna måltid kan du känna dig både behagligt mätt och nöjd. En hälsosam sommar gör kroppen glad!
Hälsosam avokadosalladKrispig och fräsch fänkålssallad med dill, äpplen och rödlök. Dressingen är en härlig blandning av citronjuice, olja och honung som ringlas över salladen. Ett förträffligt inslag på middagsbordet!
Krispig fänkålssalladSallad på tunt hyvlad zucchini är perfekt tillbehör till många rätter. Snabbt och enkelt gör du zucchinisalladen som blandas med tomater och rucola. Smaksätt din sallad med en god olivolja och rödvinsvinäger och den är klar att servera till grillade rätter eller på ett buffébord.
Zucchinisallad med tomat och rucolaLäckert tillbehör där färsk broccoli står i centrum. Bryt broccolin i buketter och skär stjälken i tunna skivor, och smaksätts med olivolja och citron. Toppa allt det härliga med knapriga valnötter och parmesan. Super som förrätt eller på buffén!
BroccolisalladEn krispig sallad där blomkålen får spela huvudrollen som backas upp av syrligt äpple, salt fetaost och frisk mynta. Denna rätt passar utmärkt som förrätt, mellanrätt eller tillbehör till både kött och fisk.
Krispig blomkålssallad med äpple och fetaostInga konserveringsmedel
Djupfrysning är ett naturligt sätt att bevara maten och därför behövs inga konserveringsmedel. Det är också det mest skonsamma sättet att förlänga hållbarheten hos grönsaker. Både vad gäller smak, arom, näringsvärde och konsistens.
Alltid färskt hemma
Alla tänker kanske inte på det men fryst är nästan som färskt. Grönsaker och fisk fryses ner mycket kort efter skörd/fångst, när råvarorna är som bäst. I frysdisken är det alltid säsong och därför är det möjligt att njuta av de gröna godsakerna hela året!
Näringsvärdet bevaras
Djupfrysning bevarar grönsakernas vitamin- och mineralinnehåll. Frysning bevarar det goda!
Fryst mat bidrar till att minska matsvinn
Med frysta varor är det enkelt att ta tillvara all mat i förpackningen. Genom att plocka fram precis den mängd du behöver och låta resten ligga kvar i frysen blir det inget spill. Fryst mat är klimatsmart!
Bekvämt
Med mat i frysen kan du alltid unna dig nyskördade grönsaker och snabbt och enkelt laga vardagsmat som är både god och nyttig.
Goda mackor till middag? Vi serverar mackor med allt från kryddiga köttbullar till kalvstek
Enkla vardagsrätter för alla oss som inte kan stå i timmar i köket.
Fisk behöver inte vara svårt! Här är 5 snabba, enkla och billiga recept med rödspätta.
Saknar du matinspiration och tid? Vi har samlat enkla recept på goda middagar i vardagen.
Hur får man barn att äta grönsaker? Kolla in våra tips och recept med gömda grönsaker!
Här tipsar vi om smarriga alternativ till den klassiska hamburgaren. Gott och klimatsmart!
Här är tips på fyra snabba rätter för dig som älskar frukt i mat. Go bananas!