3 värmande middagar i ugn
Sugen på en värmande, mustig middag? Låt ugnen göra jobbet! Vi bjuder på 3 härliga recept.
Mmmmh lasagne kan ju vara det godaste vi har, men hur gör man lasagne egentligen? Här reder vi ut hur man lagar lasagne, hur man varvar lasagne och vad som ska vara i botten på en smarrig lasagne.
Här hittar du fler goda recept på lasagne!
Det är faktiskt inte så svårt att göra lasagne som man kan tro. Här bryter vi ned det i tre enkla steg, och receptet vi utgår ifrån är denna urgoda klassiska lasagne.
Fräs färs med hackad lök och vitlök i en oljad stekpanna. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Sedan har du i krossade tomater och en buljongtärning. Låt det koka ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
Smält matfett och rör ner mjöl. Späd med mjölken under vispning och låt sedan såsen koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sedan är det dags att bygga! Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Avsluta med sås och parmesanost och sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter. Sen är det bara att hugga in!
I en ugnssäker form turas du om att ha i sås och lasagneplattor. Upprepa i antal önskade lager. Överst avslutar du med sås och parmesanost.
Sås!
Javisst! I filmen nedan kan du se hur man gör en supersnabblasagne!
Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!
En mustig och obeskrivligt god glutenfri lasagne med umamirik aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en fyllig basilikadoftande tomatsås. Pricken över i:et är den heta pesto arrabiatan och Folke-osten som lyfter rätten till en helt ny smaknivå. Grädda lasagnen i ugnen till osten smält till perfektion och alla smaker gift sig.
Glutenfri vegolasagne med FolkeGod och smakrik vegansk lasagne som görs av sojafärs, linser och veganska ostalternativ. Ostsåsen med både vegansk färskost och hårdost blir krämig och ger dig en perfekt konsistens till lasagnen.
Vegansk lasagnePasta carbonara och lasagne: två drömmiga pastarätter lagas här i en och samma form! Resultatet? Carbonara-lasagne! Stekt pancetta, ostkräm med ricotta och lasagneplattor varvas, toppas med ägg och blir till en ljuvlig lasagne.
Carbonara-lasagneSugen på en värmande, mustig middag? Låt ugnen göra jobbet! Vi bjuder på 3 härliga recept.
Vegetarisk lasagne är en vinnare i köket. Vi tipsar om 11 vegolasagner (lakto-ovo).
I juli firar vi varmkorvens och lasagnens dag. Vi bränner även av matdagar för öl, palt och råkost.
Laga kolja - havets kyckling! Fisken är snarlik torsk med fast kött och smörlik smak.
Matgryner som quinoa, bulgur och couscous är bra till mycket. När du vill variera dig är det perfekt att ersätta pasta, potatis eller ris med ett gryn! Men vilken sort ska man välja och vad är egentligen skillnaden mellan till exempel mathavre och matvete? Vi guidar dig i djungeln av gryner.
Vi listar varför syrade grönsaker är bra och tipsar om goda recept.