Risotto - så gör du!
Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.
Bjud in nära och kära till en härlig italiensk afton! Servera pasta, pizza eller risotto – eller varför inte en mix av alla tre? Här har vi samlat våra favoritrecept för en lyckad helkväll med italienska smaker.
Här hittar du 10 smarriga recept för en lyckad italiensk afton!
Filodegsrullar fyllda med parmesan, spenat och purjolök är perfekta att servera som ett litet tilltugg. Stek rullarna fint gyllenbruna i en stekpanna och servera omgående.
Piadina är ett italienskt bröd som steks och sen fylls med pålägg. Här gör vi en piadina med klassisk fyllning; mozzarella, parmaskinka, tomat, rucola och pesto. Gott och väldigt enkelt att svänga ihop!
Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.
En italiensk klassiker som förtjänar sin plats i rampljuset! Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska, och är en enkel och krämig pastarätt med väldigt få ingredienser: nymalen svartpeppar, finriven parmesan och smör.
Ytterligare en enkel och klassisk pasta som faller de flesta i smaken. Pasta al limone är en citronpasta som du, förutom själva pastan, lagar med endast fem ingredienser: citron, grädde, vitlök, smör och parmesan. Mums!
Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!
Nu kommer vi till en av Italiens stoltheter – pizza! Just pizza crudo är en klassisk napolitansk pizza som toppas med tomatsås, mozzarella, oliver, kapris, lufttorkad skinka och avslutas med finriven parmesan.
Cacio e pepe är inte bara en supergod pasta – rätten passar perfekt även som pizza. Toppa pizzadegen med nymalen svartpeppar, generösa mängder riven ost och låt smaka.
En perfekt kokt risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabello till en ännu lyxigare festrätt.
Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.
Dags för pizza! Här har vi listat sju olika goda sätt att göra pizza på.
Gör egen pesto! Perfekt när du vill äta pasta pesto.
Har du testat det italienska tunnbrödet piadina? Fylld med godsaker är piadinan klassisk italiensk street food som du snabbt och enkelt kan svänga ihop hemma! Här hittar du våra goda recept på olika fyllningar till piadina.
Laga italiensk comfort food – risotto. Vi bjuder på 8 goda recept.
Skippa pizzan och prova smarriga recept med det trendiga italienska brödet pinsa.
Vi ger dig tipsen på hur du njuter av ditt kaffe som en äkta italienare!
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!