Risotto - så gör du!
Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.
Bjud in nära och kära till en härlig italiensk afton! Servera pasta, pizza eller risotto – eller varför inte en mix av alla tre? Här har vi samlat våra favoritrecept för en lyckad helkväll med italienska smaker.
Här hittar du 10 smarriga recept för en lyckad italiensk afton!
Filodegsrullar fyllda med parmesan, spenat och purjolök är perfekta att servera som ett litet tilltugg. Stek rullarna fint gyllenbruna i en stekpanna och servera omgående.
Filodegsrulle med parmesan och spenatSvartkål eller palmkål är en korsning mellan savoy- och grönkål som är en uppskattad ingrediens i rätter från Toscana. I den här gräddiga kålrätten så matchar parmesan och vitlök den milda svartkålsmaken. Det här är en god vegetarisk rätt som passar allra bäst som tillbehör till kallskuret t ex italienska charkuterier.
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrönVisst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
Pesto med basilikaPasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.
Pasta AlfredoEn italiensk klassiker som förtjänar sin plats i rampljuset! Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska, och är en enkel och krämig pastarätt med väldigt få ingredienser: nymalen svartpeppar, finriven parmesan och smör.
Cacio e pepe - pasta med parmesan och pepparYtterligare en enkel och klassisk pasta som faller de flesta i smaken. Pasta al limone är en citronpasta som du, förutom själva pastan, lagar med endast fem ingredienser: citron, grädde, vitlök, smör och parmesan. Mums!
Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!
Klassisk lasagneNu kommer vi till en av Italiens stoltheter – pizza! Just pizza crudo är en klassisk napolitansk pizza som toppas med tomatsås, mozzarella, oliver, kapris, lufttorkad skinka och avslutas med finriven parmesan.
Cacio e pepe är inte bara en supergod pasta – rätten passar perfekt även som pizza. Toppa pizzadegen med nymalen svartpeppar, generösa mängder riven ost och låt smaka.
En perfekt kokt risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabello till en ännu lyxigare festrätt.
Risotto med skogschampinjonerMed hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.
Dags för pizza! Här har vi listat sex olika goda sätt att göra pizza på.
Skippa pizzan och prova smarriga recept med det trendiga italienska brödet pinsa.
Vi ger dig tipsen på hur du njuter av ditt kaffe som en äkta italienare!
Alla älskar pasta! Men hur gör man den fulländade pastamåltiden?
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.