Välkommen

Mat för många

Laga ljuvlig mat för många att samlas kring! Bjud in nära och kära och njut länge av mat som har fått ta sin tid och som smakar godare tillsammans, allt från svamppasta till paj och paella.
Tips: Inspireras av andra recept som får ta tid – långkok.

6 recept som imponerar på middagsgästerna

 

  1. Paella med kyckling och skaldjur

    1. Paella med kyckling och skaldjur

    Betyg 4.2 av 5.
    190 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer.

    En klassisk spansk paella fylld med läckerheter både från hav och land! Du kokar riset i vin och gyllene saffran och ackompanjerar det sedan med kyckling, chorizo och fräscha skaldjur.

    Paella med kyckling och skaldjur
  2. Helstekt kyckling med rotfrukter

    2. Helstekt kyckling med rotfrukter

    Betyg 4 av 5.
    22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer.

    Tillaga en hel kyckling i ugnen tillsammans med potatis, palsternacka och äpple och aromatiska örter som timjan eller rosmarin. En god och värmande middag som sköter sig själv i ugnen och mättar många.

    Helstekt kyckling med rotfrukter
  3. Krämig pasta med svampragu

    3. Krämig pasta med svampragu

    Betyg 4.5 av 5.
    47 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer.

    Hylla svampen och laga en krämig svamppasta! En mustig och lyxig svampragu smaksatt med timjan och vitlök blandas med nykokt pasta och serveras med riven ost.

    Krämig pasta med svampragu
  4. Galette med rotfrukter och chèvre

    4. Galette med rotfrukter och chèvre

    Betyg 4.2 av 5.
    15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Laga galette till helgbjudningen eller familjemiddagen! Den frasiga pajdegen toppas med en kräm av färskost och chèvre och dekoreras med skivor av färggranna rotfrukter som morötter och rödbeta.

    Galette med rotfrukter och chèvre
  5. Melanzane alla parmigiana

    5. Melanzane alla parmigiana

    Betyg 4.5 av 5.
    66 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer.

    Melanzane alla parmigiana är en auberginegratäng med mozzarella och tomatsås. Det här är en klassiker från Italien som också kallas aubergine parmigiana och passar lika bra till vardags och i matlådan som till bjudningen!

    Melanzane alla parmigiana
  6. Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök

    6. Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök

    Betyg 3.7 av 5.
    32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Pithivier är en typ av inbakad fransk smördegspaj formad som en kulle med vackra dekorationer på pajskalet. Pajen finns i både salta och söta versioner, här har receptet en fyllning av salt bacon, smörstekt purjolök och krämig brieost.

    Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök

Artiklar (1329)

Vardag

Enkla soppor

En hemlagad soppa slår aldrig fel! Här har vi samlat recept på goda och enkla soppor.

Hitta din favorit

Höstiga viltfärsrecept

Här är våra bästa recept med viltfärs för grytor och husman att värma sig med under hösten

Fina fisken!

5 finfina fiskrecept

Våga bjud gästerna på tjusiga fiskrätter på finmiddagen. Här är 5 fiskrecept som gör succé

Hembakat

Grönt bröd

Har du provat att baka bröd med grönsaker? Resultatet: saftigt, gott och lite nyttigare.

I säsong

Matiga sallader

Dyk ner i goda recept på mättande sallader med höstigt tema.

Ta dig tid

Fixa finmiddag

Just nu kanske suget efter riktigt god mat är extra stark så vi tipsar om 10 goda recept.