Den festliga och lyxiga efterrätten är nyårsmenyns höjdpunkt för många. Här listar vi våra bästa recept på desserter, klassiker och nykomlingar, som kommer att imponera på dina nyårsgäster.
Avrunda årets sista festmåltid med en lyxig dessert. Här listar vi våra bästa desserter perfekta till nyår.
Vår godaste chokladfondant är som en perfekt liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Det är en klassisk chokladfondant på kakao som du kan förbereda dagen innan och grädda precis innan servering. Det bästa är att du kan göra fondanten till din egen genom att lägga en ruta av din favoritchoklad i mitten.
Perfekt chokladfondantKlassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.
PannacottaGör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.
TiramisuEn riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.
Crème brûléeUpptäck vårt klassiska recept på chokladmousse, perfekt när du behöver enkel men lyxig och krämig efterrätt. Denna enkla chokladmousse är en klassisk chokladdessert som passar utmärkt till alla tillfällen. Följ stegen nedan och imponera med en hemgjord mousse som smälter i munnen. Smaksätta gärna med lite apelsin och kaffe för en dessert med extra twist.
Klassisk chokladmousseKrämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.
Glasstårta tiramisuUgnsgratinerad frukt med vit choklad är en klassisk efterrätt som skapades på stockholmskrogarna i början på 90-talet. Denna enkla och läckra dessert innehåller endast bananer, kiwi, jordgubbar och vit choklad och blir klar på 5 snabba minuter i ugnen. Serveras med vaniljglass.
GinoBjud på en liten daimpannacotta till dessert och imponera stort på dina gäster. Med några få men goda ingredienser kokar du enkelt ihop denna efterrätt som ingen kan motstå. Servera pannacottan med vispad grädde och bär.
DaimpannacottaEtt fantastiskt gott recept på vit chokladmousse som passar utmärkt att servera till efterrätt. Du gör desserten av vit choklad, grädde, ägg och vit rom. Lyxigt och oemotståndligt!
Vit chokladmousseHar du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.
Vispad pannacotta med hallon och havresmulAtt ta en tugga av den här ljuvliga hallonmoussen är som att bita i ett sött, rosa och fluffigt moln. Servera moussen med vit choklad som rostas krispig, vispad grädde och färska hallon.
Hallonmousse med rostad vit chokladDen här enkla efterrätten är perfekt för fest, middagsbjudning eller nyår! Det är som en tjusig, fräsch och lite syrlig variant av marängsviss. En superenkel dessert i glas som du svänger ihop med bara 4 ingredienser – frukt, färdig sorbet, vispgrädde och maränger. Vi gör den på citrusfrukter men du kan anpassa som du vill!
Enkel efterrätt - syrlig sviss i glasFinns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!
Glassbomb med italiensk marängImponera på nyårsgästerna med en nyårstårta dekorerad som en klocka! Varva tårtbottnar med en härligt syrlig passionsfruktscurd, toppa med grädde smaksatt med rostad kokos och dekorera som en klocka. Gott nytt år!
NyårstårtaGör en citrontiramisu med limoncello! Tiramisu betyder pigga upp mig på italienska vilket är en utmärkt beskrivning på denna variant med fräsch och uppiggande smak av citron.
CitrontiramisuEn semifreddo med Nutella är lyxig nog att servera som efterrätt på nyår. Elvispen kommer att gå varm – du vispar först äggulor med socker, sedan äggvitor och sist grädde som du marmorerar med Nutellan. Blanda med maränger och servera i glas eller skålar. Dekorera med mer Nutella, salta jordnötter och annat gott. Ställ in i frysen i tre timmar.
Nutella semifreddoSugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Signerad kocken Joel Åhlin. Inspireras av ett antal magiska recept perfekta till nyår.
Lyxiga, enkla och perfekta tilltugg att fira in det nya året med.
Inled årets sista festmåltid med någon av dessa goda och galet eleganta förrätter.
Med dessa munsbitar, tilltugg och snittar får festen en glittrig start.