Den festliga och lyxiga efterrätten är nyårsmenyns höjdpunkt för många. Här listar vi våra bästa recept på desserter, klassiker och nykomlingar, som kommer att imponera på dina nyårsgäster.
Tips! Se flera underbara och goda desserter till nyår.
Avrunda årets sista festmåltid med en lyxig dessert. Här listar vi våra bästa desserter perfekta till nyår.
Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.
PannacottaHär har du en marängsviss med twist! Syrliga björnbär möter söta maränger och krämig vaniljglass. Vaniljglassen varvas med lemoncurd, björnbär och grädde med smak av lakrits. Snabb, enkel och lyxig dessert, bättre blir det knappast!
Sviss med citron, björnbär och lakritsKrämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.
Glasstårta tiramisuDen omåttligt populära efterrätten pannacotta är både enkel och god! Här smaksätts den med grapefrukt och serveras med filéer av grapefrukt, vispad vaniljgrädde och hackade pistagenötter. Addera lite röd karamellfärg om du vill ha en rosa pannacotta!
Pannacotta med grapefruktUgnsgratinerad frukt med vit choklad är en klassisk efterrätt som skapades på stockholmskrogarna i början på 90-talet. Denna enkla och läckra dessert innehåller endast bananer, kiwi, jordgubbar och vit choklad och blir klar på 5 snabba minuter i ugnen. Serveras med vaniljglass.
GinoUpptäck vårt klassiska recept på chokladmousse, perfekt när du behöver enkel men lyxig och krämig efterrätt. Denna enkla chokladmousse är en klassisk chokladdessert som passar utmärkt till alla tillfällen. Följ stegen nedan och imponera med en hemgjord mousse som smälter i munnen. Smaksätta gärna med lite apelsin och kaffe för en dessert med extra twist.
Klassisk chokladmousseFinns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!
Glassbomb med italiensk marängSugen på en fräsch efterrätt? Gör granité av saftig citrus och servera med frisk crème fraiche och flarn av hemgjord maräng kryddad med svartpeppar. En oväntad och magiskt god smakkombination som garanterat gör succé hos gästerna!
Granité på citrus med crème fraiche och marängLåt karamelliserad ananas bli en ljuvlig och festlig dessert tillsammans med hemgjord kokossorbet. Du gör sorbeten i glassmaskin av mjölk, socker, honung, kokosmjölk och limejuice.
Karamelliserad ananas med kokossorbetEn riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.
Crème brûléeSmarrigare pannacottapaj med vit choklad än denna hittar du inte. Pannacottapajen passar bra till efterrätt på nyår men du kan naturligtvis servera den hela året. Toppa pajen med pannacotta med fräscha hallon och gärna mynta.
Pannacottapaj med pistage, choklad och hallonChokladmousse på kakao med jordnötsströssel säger du när du serverar detta till gästerna! Låt de sedan gissa den hemliga ingrediensen. Ok, vi skvallrar – det är avokado. Med kakao, vanilj, honung, avokado, salta jordnötter och finriven mörk choklad lämnar denna lena och mäktiga kreation inget kvar att önska.
Chokladmousse på kakao med jordnötscrunchBaked Alaska är ett annat ord för den klassiska franska desserten glace au four. Här i en variant med smör- och romstekt ananas, italiensk maräng och rostad kokos. En spektakulär och rasande grann dessert!
Ananas "baked Alaska"Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.
Semifreddo med rostad vit choklad och hallonYoghurt i pannacottan gör den extra fräsch! Här serverar vi den eleganta efterrätten med en sötsyrlig citrussallad och krispiga krutonger av sockerkaka. Yoghurtpannacotta är både enkelt att förbereda dagen innan och smidigt att göra till många.
Yoghurtpannacotta med citrussalladCornflakes, hasselnötskräm, choklad och färskost. Tänk att så få ingredienser kan blandas till något så underbart och mäktigt gott som denna drömmiga cheesecake! På jakt efter den perfekta desserten? Som du lätt kan förbereda? This is it.
Fryst choklad- och hasselnötscheesecakeFör en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.
Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit chokladSemifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.
Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötterSignerad kocken Joel Åhlin. Inspireras av ett antal magiska recept perfekta till nyår.
Lyxiga, enkla och perfekta tilltugg att fira in det nya året med.
Recept på svustiga nyårsdesserter som får prick alla att storkna pga så goda.
Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Inled årets sista festmåltid med någon av dessa goda och galet eleganta förrätter.
Med dessa munsbitar, tilltugg och snittar får festen en glittrig start.