Frukost

Nyttig och billig frukost

Starta dagen med en hälsosam och egenlagad frukost som inte kostar skjortan. Vi har listat 5 nyttiga frukostrecept som du enkelt snor ihop hemma i köket!
Tips! Nyttiga frukostrecept.

5 nyttiga frukostar

Visst kan frukost vara supergod och nyttig på samma gång! Här tipsar vi om pannakakor, nybakta frallor och lyxig müsli. 

  1. Bananpannkakor med bovete

    1. Bananpannkakor med bovete

    Betyg 3.4 av 5.
    19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Bananpannkan har vuxit sig stor och stark och har numera en given plats bland alla hälsomedvetna. Testa det här receptet nästa gång du vill ha en riktigt smarrig bananpannkaka. Mums!

    Bananpannkakor med bovete
  2. Dinkel- och morotsfrallor

    2. Dinkel- och morotsfrallor

    Betyg 3.5 av 5.
    59 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer.

    Morots- och dinkelfrallor som är fullmatade med finrivna morötter. Det hembakade brödet smakar bäst ljummet, gärna med god ost eller lättrökt skinka som pålägg. Lägg gärna lite extra nyttigheter på frallorna i form av paprika, tomat eller gurka.

    Dinkel- och morotsfrallor
  3. Skogssmoothie med lingon och kardemumma

    3. Skogssmoothie med lingon och kardemumma

    Betyg 3.5 av 5.
    19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Lingon är ett riktigt superbär som innehåller en massa nyttigheter. Mixa en fräsch smoothie på banan, frysta lingon och havredryck eller yoghurt. Piffa med en nypa mald kardemumma eller kanel – det ger smoothien en uppfriskande, kryddig smak.

    Skogssmoothie med lingon och kardemumma
  4. Granola

    4. Granola

    Betyg 3.9 av 5.
    354 personer har röstat
    Receptet har 39 kommentarer.

    Ett mumsigt recept på hemgjord granola som är en slags müsli. Du gör granolan av nötter, havregryn, kokos, äppeljuice, honung, kanel, tranbär, russin, pumpakärnor och linfrön. Granolan ger ett härligt crunch att toppa på frukostens yoghurt eller filmjölk.

    Granola
  5. Ugnsrostad morotshummus

    5. Ugnsrostad morotshummus

    Betyg 4.5 av 5.
    24 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer.

    Morötterna gör hummusen både söt och mustig. Dessutom får den vacker färg. Gör en större sats och förvara i kylen så har du mellanmålet fixat för några dagar framöver. Servera på rågbröd och toppa med skivad tomat.

    Ugnsrostad morotshummus

Artiklar (1566)

Inspiration

Vegetarisk vardagsmat

Vi har samlat 10 otroliga veganska och vegetariska recept, perfekta till vardagen. Det blir allt från sötpotatishummus till ostig vegansk lasagne. Låt dig inspireras, laga och njut!

Alternativ till pasta och ris

Pasta och ris i all ära, men ibland kan det vara gott med alternativ för variation och något nytt! Så varför inte testa zoodles − alltså nudlar av zucchini eller pimpa salladen med knalliga strimlor av svarvade betor? Av mixad blomkål gör du ett nyttigt och snabblagat ris som du lätt sätter smak på. Inspireras av våra recept på modern råkost!