Så här tar vi fram nyttiga veckomenyn
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.
Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.
Lyssna på det här: En salviadoftande linsbolognese med tagliatelle! Doftar och smakar ljuvligt. Rotselleri, morot och röda linser är basen i bolognesen och den kryddas sedan till önskad smak. Servera tillsammans med en sallad gjord på ruccola och pinjenötter.
Salviadoftande linsbolognese med tagliatelleDen färska basilikan i kycklingfiléerna tar kycklingen till nya höjder. Såsen med tomat och bönor blir komplett med lite rödvinsvinäger i. Tricket till perfekt rostad potatis i ugnen är att lägga klyftorna med olivolja på en förvärmd plåt. En värmande rätt för ruggiga dagar!
Basilikakyckling med tomatbönorLax med ajvar och oliver är en färggrik och matig middagsrätt, där du serverar härlig lax med smakrik ajvar relish, nykokt pasta (gärna gnocchi), tomater och gröna oliver. Ett nyttigt och gott recept som tillagas på under 30 minuter. Smaklig måltid!
Lax med ajvar och oliverMynta är fräscht till fisk och sallader men även till kötträtter. I den här fiskrätten med ugnsbakad torsk finns influenser från östra Medelhavet, där myntan men även bulgur är typiskt på middagsbordet.
Torsk med bulgur och tomat- och myntasalladSmakfulla burgare gjorda av bönor, ströbröd och kokt potatis, kryddade med spiskummin och chilipulver. Till burgarna tillagar du en coleslaw av rödlök, morötter och matyoghurt. Servera mellan hamburgerbröd med en grönsallad och mosad avokado.
Bönburgare med coleslaw och avokadoHär bjuder vi på ett färggrant och mycket välsmakande fiskrecept där delikat vit tonfisk halstras i en stekpanna och serveras tillsammans med läckra tillbehör som smakrik avokadohummus, sötstark tomatsallad och nykokt ris. Utomordentligt gott!
Halstrad tonfisk med avokadohummus och tomatsalladLakto- vegetariskt recept med lite sting! Dessa ärtiga majsbiffar, gjorda på kikärtor, vita bönor, majs, persilja, sambal oelek, och ost är mycket smakrika och serveras med bulgur, sallad, yoghurt och tomatsalsa. Supergott!
Ärtiga majsbiffar med tomatsalsaLivsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!
Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.
Detta ska du titta efter i brödhyllan när du vill ha ett mer hälsosamt bröd.
Ger tips och råd till dig som vill äta lite mer nyttigt och hälsosamt.
Gröna ärtor är fulla med nyttigheter. Vi listar 12 recept med ärtor som huvudingrediens!
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Men är de trendiga råvarorna så nyttiga som alla säger? Och hur kan man använda havets grönsaker i matlagningen? Ta del av ICA-dietistens kunskap och ICA-kockarnas läckra recept!