Odla örter med färdiga fröpåsar
Det är superenkelt att odla egna örter. Här visar vi hur du gör.
Letar du efter recept på olika sorters pesto? Hemmagjord pesto går att variera i oändlighet, inspireras av det du har hemma eller de råvaror som är i säsong just nu.
Tips: Här hittar du alla våra recept på pesto!
Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
Pesto kan göras på oändligt många sätt! Prova vår pistagepesto med frisk smak av mynta. De enda ingredienserna du behöver är pistagenötter, myntablad, olivolja, vitlök och salt. Sen är det bara att mixa och servera.
Pesto är den perfekta röran som går att variera på en mängd olika vis. Just detta recept är en persiljepesto med solrosfrön och prästost, helt utan pinjenötter. Servera den hemmagjorda peston till pasta, tomatsallad eller en bit fisk.
Skippa den köpta peston och mixa ihop en själv! Allt du behöver är soltorkade tomater, de nötter eller frön du har hemma, parmesan, vitlök, olivolja och en matbererade.
Sugen på en ny typ av pesto? Prova pistagespesto, som du enkelt gör med pistagenötter, basilika, persilja, vitlök, citron och parmesan. Servera den smakrika pistagepeston tillsammans med din favoritpasta, eller varför inte på pizza eller till bröd?
Pesto på ett nytt sätt! Avokado, citron, basilika, vitlök, mandel och parmesan mixas till en slät pesto. Perfekt att servera på snittar, till bröd, tillsammans med sallad eller en god pastarätt.
Prova en annan typ av pesto! Mixa bara grönkål med valnötter och halloumi tillsammans med olja och citron, och du har en god grön röra. Peston passar perfekt till pasta, som topping på snittar eller röra till buffén.
Gör din egen pesto med ramslök. Ramslökspesto passar bra till grillad fisk, kött eller som dressing till sallad. Du gör ramslökspeston av pinjenötter, persilja olivolja och parmesan och smaksätter med citronskal.
Har du nässlor i trädgården? Ta tillvara dem och mixa en pesto med pinjenötter och parmesan. Perfekt att ha i kylen för att sätta guldkant på allt från rostat bröd eller omelett till pasta och risotto.
Brukar du slänga blasten från knippmorötter? Tänk om! Tillsammans med olivolja, pinjenötter och citron blir de en härlig pesto som gör sig fint till pasta eller som dipp.
Nästa gång du behöver en sista middag innan storhandlingen - passa på att göra pesto på det sista i kylen! Mixa bara något grönt, någon nöt, någon ost, någon olja, vitlök, salt och svartpeppar. Klart!
Basilika
Dill
Persilja
Gräslök
Mynta
Koriander
Ramslök
Morotsblast
Rödbetsblast
Gröna ärtor
Grönkål
Svartkål
Avokado
Spenat
Broccoli
Nässlor
Ruccola
Pinjenötter
Hasselnötter
Mandel
Pistagenötter
Valnötter
Solroskärnor
Pumpakärnor
Cashewnötter
Parmesan
Prästost
Cheddarost
Västerbottensost
Halloumi
Olivolja
Rapsolja
Vitlök, salt och svartpeppar.
Det är superenkelt att odla egna örter. Här visar vi hur du gör.
Gör egen pesto! Perfekt när du vill äta pasta pesto.
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
Allt du behöver veta om persilja hittar du här!
Här listar vi de vanligaste färska örterna, hur de smakar och hur du använder dem i matlagningen.
Här hittar du massor av fler recept med smak av Italien.
Vi djupdyker i örten rosmarin och bjuder på matnyttig fakta och goda recept.
Vem älskar inte ostiga snacks? Här har vi samlat våra bästa snacks med parmesan som passar utmärkt till fördrinken, myskvällen eller som tillbehör till sensommarmiddagen.
En kosthållning där råvarorna aldrig hettas upp över 42 grader. Se våra recept.