Påsken behöver inte innebära att du äter sill och potäter med hela släkten tills det inte finns någon morgondag. Här vill vi bjuda på en påskmeny storlek mindre som du och några fåtal utvalda kan njuta av.
Tips! Fler påskrecept hittar du här.
Påskrecepten för dig som vill fixa en liten gemytlig påsklunch för dig och ett fåtal utvalda. Eller för dig som vill fira utomhus med en påskpicknick.
Recept på veganska snittar med avokadosalsa - vad är en påsk utan snittar? Starta påskmiddagen med dessa!
Recept på en klassisk gubbröra - när du vill köra på en klassiker.
Ett tips är att halvera recepten så att ni inte står där med ett gäng salladssnittar och en tunna gubbröra som ingen orkar äta upp.
Recept på lammspett med örtsmör och äppeltsatsiki - när du vill satsa på ett säkert men ett riktigt ljuvligt recept. Halvera receptet så att du inte lagar för mycket.
Recept på löjromspizza med prästost och potatis - en storfavorit häromåret. Det går såklart alldeles utmärkt att byta ut löjromen mot tångkaviar. Baka gärna bröd med den överblivna degen. 225 grader i ca 10 min så har du ett perfekt kuvertbörd. Strö över flingsalt och ringla över olivolja.
Här tipsar vi om två ohemult goda desserter. Vid val av dessert kan det säkert uppstå oskiljaktigheter - så varför inte göra båda.
Recept på pannacotta med yoghurt och blåbär
Recept på minipavlova med sesam och mango
Tips: Överblivna maränger går bra att spara, förvara i en lufttät burk.
6 goda påskdesserter som du enkelt kan frysa in eller göra i en mindre mängd!
Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Äntligen påsk! Denna påskmeny består av klassiska råvaror med asiatiska smaker som för tankarna till ostliga breddgrader. Det blir syrligt, salt, milt och starkt. Och så något sött till efterrätt förstås!
Vi har samlat recepten som tar tillvara på kycklingresterna!
Fyll påskäggen med hemgjort påskgodis. Roligt men också otroligt gott!