Mat för många

Röror till buffén

Det är perfekt att komplettera buffén och plockmaten med en eller flera röror som tillbehör – enkelt att förbereda och ett gott till klassiska rätter som pajer, sallader och bröd. Här tipsar vi om röror som passar till buffén.
Tips: Här hittar du recept på goda pajer till festen!

Goda röror till buffén

  • Basilika- och fetaostspread

    Basilika- och fetaostspread

    Betyg 4.8 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Basilika- och fetaostspread är en matig röra som passar utmärkt att servera på nybakat bröd. Du gör den på ett kick genom att mixa cannelinibönor tillsammans med fetaost, vitlök och basilika till en grön crème. Gott på en buffé!

    Basilika- och fetaostspread
  • Morotsröra med ingefära

    Morotsröra med ingefära

    Betyg 4.6 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Låt ugnsrostade morötter och riven färsk ingefära bli till en härlig färgstark och smakrik morotsröra tillsammans med vitlök, mandelsmör, apelsin, chili, salt och peppar. En vegansk röra som passar fint på buffén eller som veganskt tillbehör till maten.

    Morotsröra med ingefära
  • Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

    Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

    Betyg 4.2 av 5.
    10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Himmelskt god aubergineröra, som kan göras på både majonnäs och tahini. Med en fräsch smak av både vitlök och citron passar den perfekt som tillbehör, dippsås eller som del av en buffé.

    Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
  • Avokadopesto

    Avokadopesto

    Betyg 5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Pesto på ett nytt sätt! Avokado, citron, basilika, vitlök, mandel och parmesan mixas till en slät pesto. Perfekt att servera på snittar, till bröd, tillsammans med sallad eller en god pastarätt.

    Avokadopesto
  • Paprikahummus

    Paprikahummus

    Betyg 5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Variera din hummus och mixa kikärtor tillsammans med inlagd paprika! Hummusen får en härlig orange färg och en pepprig men söt smak av paprika. Krämigt, smakrikt och ljuvligt gott.

    Paprikahummus
  • Rostad vitlöksyoghurt

    Rostad vitlöksyoghurt

    Betyg 5 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    En kall yoghurtsås med smak av rostad vitlök är gott till det mesta! Med yoghurt som bas och kryddad med salt och peppar är det enkelt att göra en mångsidig sås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

    Rostad vitlöksyoghurt
  • Grönkålspesto med valnötter och halloumi

    Grönkålspesto med valnötter och halloumi

    Betyg 4.7 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Prova en annan typ av pesto! Mixa bara grönkål med valnötter och halloumi tillsammans med olja och citron, och du har en god grön röra. Peston passar perfekt till pasta, som topping på snittar eller röra till buffén.

    Grönkålspesto med valnötter och halloumi
  • Aubergine- och olivdipp med mandel

    Aubergine- och olivdipp med mandel

    Betyg 5 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Ett bra knep för att aubergine inte ska suga åt sig mycket olja vid stekning är att först koka auberginerna i några minuter. Den mjukstekta auberginen blir sedan stommen i en krämig dipp smaksatt med tapenade och rostad mandel. En enkel variant av aubergineröra med medelhavssmak att servera till kallskuret eller helt enkelt med vitt bröd.

    Aubergine- och olivdipp med mandel
  • Varm parmesan- och kronärtskocksdipp

    Varm parmesan- och kronärtskocksdipp

    Betyg 4.1 av 5.
    14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Varm kronärtskocksdipp med krämig mascarpone är enkelt att göra och passar lika bra som mingelmat som ett lyxigt tillskott till fredagsmyset. Här har vi smaksatt dippen med smakrik parmesan och frisk citronjuice. Servera med chips eller krispiga grönsaksstavar!

    Varm parmesan- och kronärtskocksdipp
  • Ajvar

    Ajvar

    Betyg 3 av 5.
    2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Ajvar är en smakrik grönsaksröra som du enkelt gör själv. Grönsakerna i ajvaren är aubergine och röd paprika som du grillar i ugnen, drar bort skalet på och sedan mosar. Ajvaren smaksätts med olivolja och vitlök. Ajvar passar som dipp men också som sås till grillat.

    Ajvar

Artiklar (1566)

Mat för många

Recept för vårbuffén

Här bjuder vi på recept för en vårbuffé som är enkel att förbereda och smidig att laga till många.

Fira studenten

Recept till studentfirandet

Här får du förslag på mat som är god och lättlagad till studentmottagningen eller festen.

Guide

Guide

Vad är skillnaden mellan olika vegetabiliska drycker? Får man inte säga havremjölk?

Inspirerat av 90-talet!

Bjud på bästa mingelmaten

Här är mingelmat med asiatisk touch till festen. Fram med partytutorna och snittarna!