Din perfekta coleslaw

Sätt smak på din coleslaw

En krämig coleslaw är ett oslagbart tillbehör till grillat och den går att variera i oändlighet. Så experimentera loss med ananas, vallmofrön, fänkål och örter. Här tipsar vi om olika smaksättningar och smarriga recept.

5 smaksättningar (till 5 dl coleslaw) 

Här hittar du ett perfekt grundrecept på coleslaw som går att variera i det oändliga. Här bjuder vi på 5 olika sätt! 

  1. 1. Senap och vinäger

    Blanda 2 dl riven morot, 1 tsk fransk senap och 1/2 tsk vitvinsvinäger med kålen. Gott till burgare, goda korvar eller grillade grönsaker.

  2. 2. Tahini och ingefära

    Blanda 1 riven morot, 2 tsk tahini, 1 1/2 msk färskriven ingefära, finrivet skal och färskpressad juice av 1 lime, 2 tsk flytande honung och 1/2-1 dl hackad mynta med vitkålen. Gott till lamm, kyckling och halloumi.

  3. 3. Sweet chili och kokos

    Rör ihop 1/2 dl sweet chilisås, 1 tsk sesamolja och 2 tsk japansk soja. Blanda med vitkålen och 1/2-1 dl hackad koriander. Strö över rostade kokoschips och hackade cashewnötter. Helt rätt till grillad fläskkarré, kyckling, paprika och aubergine.

  4. 4. Grape och sriracha

    Skär bort skalet från 2 grapefrukt med kniv. Skär ut hinnfria filéer. Blanda dessa med vitkålen och 2 tsk chilisås av srirachatyp. Strö över 2 finskurna salladslökar och 1 msk rostade svarta och/eller vita sesamfrön. Perfekt till grillad lax, biff eller flankstek.

  5. 5. Grape och sriracha

    Skär 1 päron i små tärningar. Skiva 2 stjälkselleri tunt. Blanda päron, stjälkselleri och 1/2 dl hackad dill med vitkålen. Strö över 1 dl hackade valnötter. Mums till kyckling!

Några coleslawfavoriter

  • Fänkåls-coleslaw

    Fänkåls-coleslaw

    Betyg 4 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Snabblagat recept på krämig coleslaw av fänkål. Du gör fänkåls-colesawen av vitkål, fänkål, morötter, äpplen, yoghurt och dijonsenap. Fantastiskt att ha som tillbehör till bland annat kött!

    Fänkåls-coleslaw
  • Klassisk coleslaw

    Klassisk coleslaw

    Betyg 4.3 av 5.
    70 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer.

    Recept på en hemmagjord coleslaw utan några konstigheter – för det finns en anledning att denna röra är en riktig klassiker. Passar perfekt som tillbehör på grillfest eller till burgare. För bästa resultat – snåla inte med majonnäsen!

    Klassisk coleslaw
  • Coleslaw med cheddar och örter

    Coleslaw med cheddar och örter

    Betyg 3.3 av 5.
    27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Coleslaw är en klassiker på grillfesten. Denna festliga coleslaw gör du med spetskål, ost och örter. Servera som tillbehör till exempelvis grillad kyckling, grillat kött eller hamburgare.

    Coleslaw med cheddar och örter
  • Spetskål i sesammajonnäs

    Spetskål i sesammajonnäs

    Betyg 3.4 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Spetskål i sesammajonnäs är en asieninspirerad variant av coleslaw. Rostade sesamfrön och röd chili ger hetta och smak till majonnäsen. Den krämiga kålsalladen går snabbt att tillaga och smakar utmärkt till grillat fläskkött och smakrika korvar.

    Spetskål i sesammajonnäs
  • Coleslaw med avokado och lime

    Coleslaw med avokado och lime

    Betyg 4.8 av 5.
    12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Den perfekta blandningen mellan guacamole och coleslaw! En frisk variant på coleslaw där du tillsätter avokadotärningar, finstrimlade salladslökar, sockerärtor och lime. Servera till exempel till fish tacos, fiskburgare eller som röra till grillat för en härlig grillmiddag.

    Coleslaw med avokado och lime
  • Rödkålsslaw med soja och sesamfrö

    Rödkålsslaw med soja och sesamfrö

    Betyg 5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Det sägs att man även äter med ögonen och visst smakar det godare när något också är vackert! Denna coleslaw med rödkål, soja och sesamfrö ger både ögon och smaklökar något att jubla över! Servera till stekt eller grillat kött eller kyckling.

    Rödkålsslaw med soja och sesamfrö
TIPS

Vattna ur kålen

Så undviker du att få en tunn och blaskig coleslaw.  Urvattningen gör att kålen håller sig krispig, samtidigt som den får en mindre ”rå” konsistens.

  • Variant 1: Salta den strimlade kålen och låt stå cirka 30 minuter. Krama sedan ut vätskan och blanda kålen med övriga ingredienser.
  • Variant 2: Häll kokhett saltat vatten över kålen och låta rinna av i durkslag. Krama ut allt överflödigt vatten, tills den är torr. Går även bra att torka på kökshandduk. 

 

Får du inte nog?

Här hittar du alla våra recept på coleslaw.

Artiklar (1578)

Sideorders

Tillbehör till grillat

Maxa grilltallriken med dessa tillbehör - se recept på röror, såser, bröd och sallader.

Smarriga toppings

Toppa korven och burgaren

Sås, röror och toppings som tar dina grillade korvar och burgare till nya höjder.

Trendig smaksättare

Saltsten för matlagning

En saltsten fungerar fint som smaksättare. Så här kan du använda den vid matlagning.

Uppgradera korven

En perfekt korv med bröd

Hur gillar du din korv med bröd? Se tips på tillbehör, bröd och toppings bland annat.

Gott till grillat

Godaste potatissalladerna

Här tipsar vi om 13 recept på potatissallad, ett av de godaste tillbehören till grillat!

Gott tillbehör

Grilla schalottenlök

Här visar vi hur du enkelt grillar och skalar schallotenlök. Supergott tillbehör!