Duka & dekorera

Servettvikning kuvert

Vad som än ska firas är kuvertet en fiffig servettvikning. I kuvertet kan man stoppa in bestick, sånghäfte eller en blomma. Följ vår enkla steg för steg-beskrivning och lär dig vika servetten till ett kuvert.

Så viker du servetten till ett kuvert

  1. 1. Två servetter på varandra

    1. Två servetter på varandra

    Du behöver två servetter, gärna olikfärgade. Veckla ut dem och lägg dem på varandra. 

  2. 2. Vik ihop

    2. Vik ihop

    Vik ihop servetterna till ursprungsformatet.

  3. 3. Vänd rätt

    3. Vänd rätt

    Se till att hörnet med de öppna kanterna ligger till höger.

  4. 4. Vik översta skikten

    4. Vik översta skikten

    Vik ned spetsen på de två översta skikten mot vänster hörn.

  5. 5. Vik nästa skikt

    5. Vik nästa skikt

    Vik ned nästa skikt och stoppa in spetsen under det första skiktet.

  6. 6. Vik upp

    6. Vik upp

    Ta fliken och vik upp den till ursprungsläge.

  7. 7. Spetsen mot mitten

    7. Spetsen mot mitten

    Vik så att flikens spets hamnar vid servettens mittpunkt.

  8. 8. Vik igen

    8. Vik igen

    Vik en gång till på mitten så att det ser ut som ett smalt tvärgående band.

  9. 9. Vik ner bandet

    9. Vik ner bandet

    Vik ned "bandet" så att skiktet under blir synligt.

  10. 10. Vik in sidorna

    10. Vik in sidorna

    Vänd på servetten och vik in båda sidorna. Vänd tillbaka, och den är redo att läggas på bordet!

Artiklar (1477)

Duka elegant!

Servettvikning diamant

Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.

Duka & dekorera

Servettvikning näckros

Följ steg för steg-beskrivningen och skapa den dekorativa servettvikningen näckrosen.

Duka & dekorera

Servettvikning mussla

Här visar vi steg för steg hur du gör en snygg dukningen med servettvikningen musslan.

Duka vackert

Rosenknopp!

Bli en mästare på att vika med vår enkla steg för steg beskrivning.

Mumsigt julpyssel!

Fruktgran till jul

Bygg en ståtlig, ätbar gran av frukt och bär. Suveränt gott att doppa i chokladfondue.