Sensommar!

Recept för skördetid

Dags för skördetid! Kocken Paul Svensson bjuder på recept med det lilla extra där säsongens rotfrukter får ta plats i allt från pasta till rotfruktschips.

Paul Svenssons recept för skördetiden

  1. Pasta på kålrot med kantareller och surkål

    1. Pasta på kålrot med kantareller och surkål

    Betyg 4.6 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

    Pasta på kålrot? Ja det går faktiskt! Tunna, långa strimlor av kålrot kokas al dente och serveras med en syrlig sås gjord på surkål. Toppa “pastan” med smörstekta kantareller, krispiga brödsmulor och persilja.

    Pasta på kålrot med kantareller och surkål
  2. Charkuteri på selleri med mascarpone

    2. Charkuteri på selleri med mascarpone

    Betyg 3.2 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Den klassiska charkbrickan har fått en vego utmanare! Avnjut tunna skivor picklad rotselleri med en kräm på mascarponeost och rosmarin. Extra crunch till rätten adderas genom rostade valnötter.

    Charkuteri på selleri med mascarpone
  3. Baconlindad svartrot med dragonkräm

    3. Baconlindad svartrot med dragonkräm

    Betyg 2 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Ett härligt inslag på buffébordet! Svartrot inlindad i salt och krispigt bacon serveras på en bädd av dragonkräm. På toppen? Vinägerkokt rödlök och strimlad nori. En unik och vacker rätt som imponerar.

    Baconlindad svartrot med dragonkräm
  4. Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula

    4. Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula

    Betyg 5 av 5.
    2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    En rätt på restaurangnivå som de flesta klarar av att laga hemma! Frasigt friterade jordärtskockschips tillsammans med stekt svamp och krämig, rå äggula är ett perfekt tilltugg som gör intryck på gästerna.

    Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula
  5. Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

    5. Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt

    Betyg 0 av 5.
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Den här rätten hyllar den mumsiga moroten. Tillsammans med linser, fänkål, yoghurt smaksatt med flädersirap och den marockanska kryddblandningen ras el hanout får moroten skina som den förtjänar.

    Rostade morötter med linser, fänkål och fläderyoghurt
  6. Shawarma på rödbeta och lammstek med getost

    6. Shawarma på rödbeta och lammstek med getost

    Betyg 4 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Maträtten shawarma kommer från mellanöstern och liknar kebab. I detta recept har vi gjort en variant med rödbetor och lammstek som grillas varvade på spett. Avsluta med riven getost och kryddor.

    Shawarma på rödbeta och lammstek med getost
  7. Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja

    7. Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja

    Betyg 5 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Likt kräftor kokas persiljerötter i en lag av öl och krondill vilket ger rotfrukten en örtig och djup smak. Serveras tillsammans med en kräm gjord på kikärtor, grädde och rökt ost och toppas med persilja.

    Dillkokta persiljerötter med kikärtskräm och persilja
  • Paul Svensson

    Om Paul Svensson

    Bor: Älgö, Stockholm 
    Gör: Driver Fotografiska museets restaurang och Paul Taylor Lanthandel
    Instagram: @paulsvensson.se

Hej Paul Svensson!

Vad är din drivkraft?

Jag drivs av överraskningsmomentet. Serverar man rapsskott med svedjerovekräm och halmgrillad åkerbönsmjölk, då känns det som att man hoppat in i en raket och varit uppe på månen och vänt. Och det gör det väldigt kittlande. Sen brinner jag för att ta vara på hela grönsaker, från rot till blast, och minimera svinnet som hamnar i soporna eller komposten.

Hur blir man grönsaksfrälst?

Du blir inte övertygad förrän du har smakat på något som är riktigt gott. Det måste bevisas, annars fortsätter man gärna gå i gamla hjulspår.

Berätta om dina recept!

Rätterna är skräddarsydda för att inspirera till nya användningsområden för säsongens grödor och sätt att blanda det växtbaserade med smak av det animaliska, så att du kan äta en rotfrukt som du aldrig ätit den förut!

Artiklar (1558)

Den stora guiden!

Den ultimata guiden till svampplockning

Tillhör du dem som gärna ger dig ut i skogen med en liten kniv i ena handen och en korg i den andra när det är svampsäsong? Vi har samlat bästa tipsen för allt som har med svampplockning att göra! Allt från det ultimata vädret för svampplockning till hur du bäst rensar svamp och tar tillvara på dina kantareller eller vad du nu haft turen att hitta därute i svampskogen!

Roten till det goda!

Guide till svartrot

Trots sin långa mathistoria syns svartroten numera mest till i restaurangkök. Månadens skörd bjöd in ICA-kocken Niclas Rapp, för att prata svartrot. Hur lagar man svartrot? Hur smakar den?

I säsong

Äntligen skördetid!

Dags för skördefest och härliga recept med säsongens fantastiska råvaror i fokus.

Glassig vegansommar

Vegansk glass

Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!

Rätt sås till grillen!

Enkla grillsåser

Vi har listat 10 enkla recept på grillsåser, perfekt till varma sommarkvällar!