Krisp!

Våra godaste rårakor

Får det lov att vara en lyxig råraka med löjrom? Kanske rårakor i våffeljärn? Eller varför inte rårakor till förrätt, stekta i miniformat? Oavsett vad du är ute efter har vi receptet för dig!
Så lyckas du med frasiga rårakor.

10 rårakor du måste testa

Här listar vi våra godaste recept på rårakor så som rödbetsråraka och rårakor i våffeljärn.

  1. Rårakor med lök, ostkräm och svamp

    1. Rårakor med lök, ostkräm och svamp

    Betyg 4.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer

    Gör rårakor med lök och servera som en lättare måltid med dessa ljuvligt goda tillbehör: ostkräm, stekt svamp, rostade hasselnötter, granatäpple och persilja. Frasiga rårakor är alltid en god idé!

    Rårakor med lök, ostkräm och svamp
  2. Små rårakor med palsternacka, smetana och rom

    2. Små rårakor med palsternacka, smetana och rom

    Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer

    Rårakor är en klassiker som passar till både vardag och fest, här gör vi dem i liten storlek till och med smak av palsternacka, och serverar vid festliga tillfällen med löjrom, pepparrotskräm, krispigt äpple och frisk dill.

    Små rårakor med palsternacka, smetana och rom
  3. Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

    3. Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör

    Betyg 4.6 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer

    Den mångsidiga favoriten råraka kan göras på många olika sätt! Här gör vi halloumirårakor med sötpotatis och serverar som en lättare måltid med goda gröna tillbehör: avokado, jalapeño och koriander.

    Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör
  4. Råraka med löjrom

    4. Råraka med löjrom

    Betyg 4.2 av 5.194 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer

    Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.

    Råraka med löjrom
  5. Raggmunkar i våffeljärn

    5. Raggmunkar i våffeljärn

    Betyg 4.5 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer

    Att göra raggmunkar i våffeljärn är hur smart som helst! Gör bara vanliga klassiska raggmunkar med riven potatis men tillaga dem i våffeljärnet istället för stekpanna så håller de ihop fint och får en jämn och gyllene stekyta.

    Raggmunkar i våffeljärn
  6. Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

    6. Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

    Betyg 3.6 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.

    Rårakor är en klassiker som passar i alla lägen, men lägger du till rårivna rödbetor i smeten får du en jordigare och lite sötare smak som passar strålande med ädelost och nötter. Servera dessa rödbetsrårakor som rejäl förrätt eller mellanrätt.

    Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter
  7. Currykryddade rårakor med halloumisallad

    7. Currykryddade rårakor med halloumisallad

    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Rårakor med en gyllene indisk currytwist som serveras med en underbart god och krispig sallad med smak av koriander, paprika och rödlök. Servera med den heta yoghurtsåsen.

    Currykryddade rårakor med halloumisallad
  8. Rårakor

    8. Rårakor

    Betyg 3.8 av 5.175 personer har röstat
    Receptet har 44 kommentarer

    Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

    Rårakor
  9. Rårakor med festliga tillbehör

    9. Rårakor med festliga tillbehör

    Betyg 3.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    För att lyxa till det lite så kan du servera dina rårakor tillsammans med härliga och festliga tillbehör som stenbitsrom, dill, crème fraiche och rödlöksringar.

    Rårakor med festliga tillbehör
  10. Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

    10. Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

    Betyg 2.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Ett charmigt recept på rårakor med vårig kräftstjärtsallad som är en modern landskapsrätt från Östergötland. Du gör rårakorna av bland annat potatis, ägg, kräftor, äpple, ost och dill. Passar bra att servera till förrätt.

    Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Artiklar Visar 1617 stycken

Vegoprepp med majsbiffar

Månadens meny är lakto-ovo-vegetarisk och bjuder på bland annat majsbiffar, pasta och grilled cheese.

Världens veganska smaker

Från barndomens somrar i Thailand till ett litet kök på Kyrkogatan 21 i Lund. Nu har systrarna Lamyai Vozzi och Aidah Samphani samlat sina bästa recept i kokboken Vegansk street food.

Sparris på nya sätt

Nu är våren äntligen här och med den de efterlängtade sparristiderna. Primören är fantastisk med brynt smör, hollandaise eller färskriven parmesan. Men möjligheterna slutar inte där. Här är tre sätt att äta sparris bortom klassikerna!

Laga med morotsjuice

Byt mjölken mot juice! Laga och baka med morotsjuice istället för mjölk

Veckomeny med fläskkarré

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för den kommande veckan förberedda. Denna gång står bland annat svamppasta, hamburgare och blomkålssoppa på menyn!