Kräftskivans historia
Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
På 70-talet var många svenskar skeptiska till den exotiska pizzan. Idag är rätten så vanlig att den nästan skulle kunna räknas som svensk husmanskost. Häng med på en snabbkurs i pizzans historia!
Pizzasugen? Se alla våra recept på pizza.
Traditionellt sett bakas en äkta pizza napoletana i vedugn som når upp mot 400-500 grader, men här har vi gjort ett recept anpassat för din hemmaugn. Med sin tunna sega botten, krispiga kanter, och toppad med tomat och buffelmozzarella gör du enkelt en fantastiskt god napolitansk pizza!
Hand upp alla som älskar pizza! Den här klassikern tröttnar vi aldrig på. Tomatsås gjord på hela tomater och torkad basilika. Skinka, champinjoner, oregano och riven ost på frasig pizzabotten – det är grunden till en utmärkt capricciosa. Bättre än så här blir det inte.
Pizza crudo är en klassisk napolitansk pizza som toppas med tomatsås, mozzarella, oliver, kapris och lufttorkad skinka. Hur mumsigt som helst! Pizzan på bilden är bakad i en vedugn, vårt recept är anpassat för hemmabruk och resultatet ser annorlunda ut men blir minst lika gott.
Testa göra egen pizzadeg - här är vårt bästa recept för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna hemmagjorda pizzadeg är den långa jästiden.
Vem kan motstå en nygräddad varm pizza med smörstekt svamp och gyllene smält ost? Den färdiga pizzabotten gör att pizzan blir busenkel att tillaga. Den umamirika svampen balanseras upp av den friska crème fraichen och gifter sig perfekt med den smakrika Folke-osten. Garnera med timjan och strö över rostade hasselnötter för extra smak och krisp. Smaklig spis!
Hemlagad kebabpizza blir både god och är snabb att göra när du använder färdig pizzadeg med färdig tomatsås. Den rätta smaken får du fram när pizzan toppas med kebabkött, feferoni och naturligtvis en god kebabsås.
Snabba upp fredagsmyset - handla pizzakit eller färdig pizzadeg och allt annat du behöver inför helgen i din ICA-butik på nätet!
Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
Så såg frukosten ut för 100 år sedan. Och så här ser den ut idag.
Fina råvaror och elegant uppläggning har inte alltid varit en självklarhet på restaurang.
Här sätter vi gaffeln i 70-talets mathistoria med flygande Jakob i spetsen.
Hur uppstod julmusten? När började vi dricka glögg? Och vad är grejen med mumma till jul? Alla dessa frågor besvarar vi, och dessutom inspirerar vi till nya juldrycker att servera i jul.
Här listar vi några av de mer extrema dieterna genom tiderna.
För dig som vill gå all in och bjuda på tidstypisk mat från det levnadsglada 1920-talet.
Bjud in till kafferep med sju sorters kakor. Här är de nostalgiska recepten.
Hur kommer det sig att kaffe blivit vår allra käraste dryck?