Rabarberchutney med ingefära

Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
14
Rabarberchutney med ingefära

Storfavorit till ostbricka är denna sötsyrliga chutney på rabarber, rödlök och ingefära, men även som tillbehör till en het lammgryta.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Rabarberchutney med ingefära

Ingredienser

8 dl
600 g  rabarber
2   rödlökar
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 dl  socker
1 msk  färskriven ingefära
1 tsk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar

För alla

Chutneyn är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge kan chutneyn hålla sig i kylen?

Amanda

2024-06-18

Hej Amanda! Jag skulle säga att den håller en vecka eller två i kylen. Men som alltid, lukta och smaka! ;) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-19

Koka? Går det utan vatten?

Nils

2024-05-12

Hej Nils! Rabarbern släpper vätska så det fungerar utan extra vatten. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-13

Supergod med sting!

Lotta

2021-06-16

Testa liknande recept

Rabarberchutney med chili
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberchutney
Betyg 4.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberchutney med kanel
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonchutney
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonchutney med ingefära och chili
Betyg 4.1 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga