Nyckelhålsmärkta recept!

Nyttig veckomeny

Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.

Veckans nyttiga meny

Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.

  1. Gulbetsbiffar med couscous och tzatziki

    1. Gulbetsbiffar med couscous och tzatziki

    Betyg 3.5 av 5.
    15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

    Man ska inte underskatta gulbetan! Med sin milda och lite sötare smak blir den svårslagen i en rätt som denna. En couscoussallad innehållande rädisor och sojabönor är lika god att äta som den är att titta på, och givetvis serveras det lite sås till; tzatziki! Ingen komplett måltid utan sås!

    Gulbetsbiffar med couscous och tzatziki
  2. Kyckling i sötsursås

    2. Kyckling i sötsursås

    Betyg 3.4 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Kyckling i sötsursås kanske kan vara något för kvällens middag? Här är en variant där du äter kyckling och ris, men i en sötsursås gjord på bland annat finkrossade tomater och vitlök. Toppa med strimlade sockerärtor och middagen står på bordet som i ett nafs!

    Kyckling i sötsursås
  3. Pastalåda med sojafärs och paprika

    3. Pastalåda med sojafärs och paprika

    Betyg 3.5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

    En krämig pastalåda med massor av smak? Ja tack! Basilikan är det som präglar hela rätten, både i gratängen i form av pastasås, och även färsk basilika, samt i den gröna salladen som serveras bredvid. Ät hur mycket du vill, eller spara lite till lunch dagen efter. Den blir nästan (om möjligt) ännu godare då!

    Pastalåda med sojafärs och paprika
  4. Torsk med sötpotatisaioli och rostad paprika

    4. Torsk med sötpotatisaioli och rostad paprika

    Betyg 4 av 5.
    30 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Vi säger bara oj, oj, oj till kvällens middag. Den stekta torsken serveras inte bara med härligt ugnsrostade grönsaker, utan även med en krämig aioli! Den innehåller självklart äggulor och vitlök, men även sötpotatis. Vi lovar att du inte kommer bli besviken över resultatet.

    Torsk med sötpotatisaioli och rostad paprika
  5. Kryddstekt kyckling med äppel- och avokadoröra

    5. Kryddstekt kyckling med äppel- och avokadoröra

    Betyg 3.7 av 5.
    26 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Att ha med äpple i maten livar upp vilken rätt som helst. Här har du en äppel- och avokadoröra som blir både krämig och får lite tuggmotstånd. Till äter du en kryddstekt kyckling med potatis och paprika som tillagas i ugnen.

    Kryddstekt kyckling med äppel- och avokadoröra
  6. Fjällröding med yoghurt och citrongurka

    6. Fjällröding med yoghurt och citrongurka

    Betyg 3.5 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

    Att citron passar till fisk är sen gammalt, och här gör vi heller inget undantag! Här är det gurkan som blandas med citronjuice, vilket blir ett fräscht och gott tillbehör till den smörstekta rödingen. Ät med kokt potatis och krispig snackgurka, och låt maten tysta mun…

    Fjällröding med yoghurt och citrongurka
  7. Riven morotsallad med apelsindressing och tofu

    7. Riven morotsallad med apelsindressing och tofu

    Betyg 2.9 av 5.
    11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    En fräsch och smakrik sallad är något vi gladeligen tackar och tar emot! Rivna och hackade grönsaker som morötter, salladslök och pak choi blandas med apelsinsaft, sesamfrön och rödvinsvinäger. Detta passar utmärkt ihop med tofun som snabbt fått marinera i japansk soja. Servera med honungssås och cashewnötter!

    Riven morotsallad med apelsindressing och tofu
  • 500 gram frukt och grönt varje dag

    Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!

    Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:

    • 1 blodapelsin, 1 äpple, 1 morot, 1 dl blåbär och en näve broccoli
    • 1 kiwi, 1 banan, 1 morot, några sparrisar och krossade tomater i en köttfärssås
    • 1 banan, vegetariska biffar på linser, 1 liten palsternacka, 1 dl gröna ärtor och ett äpple
Inköpslistan - din digitala kompis

Inköpslistan - din digitala kompis

Skapa, sortera, dela och scanna med vår digitala inköpslista för mat. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!

Upptäck inköpslistan
Spara som en stammis

Spara som en stammis

Se dina erbjudanden på ICA - både stammispriser och andra unika erbjudanden. 

Se veckans erbjudanden

Artiklar (1577)

Låt oss presentera

ICAs dietist

Ger tips och råd till dig som vill äta lite mer nyttigt och hälsosamt.

ICAs dietist tipsar!

Nyttigare pasta

Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.