Dricker du bryggkaffe? Läs det här!
Sju knep som gör bryggkaffet ännu godare.
Salt är en av de viktigaste grundsmakerna och fungerar som en smakförhöjare i, i princip, all matlagning. Men hur gör man för att få till den perfekta biffen, hur mycket salt ska det vara i pastavattnet och hur saltar man när man kokar grönsaker?
Hur mycket salt ska man ha i pastavattnet? Räkna med 1 liter vatten och en knapp 1/2 msk salt per 100 gram pasta. 100 g pasta motsvarar 1 portion.
Kom ihåg att salta vattnet när du kokar grönsaker! Utgå från 0,5 msk salt per liter vatten. Grönsaker mår bäst av att läggas ner i kokande vatten och sedan kokas al dente.
Salta din köttbit ca 15-30 minuter innan du ska steka eller grilla den. Det ger en djupare och rikare smak samt ett saftigare resultat.
Salta din fisk ca 15 min innan tillagning eller prova att snabbrimma den i rimlag. Observera att vid rimning krävs salt med normal natriumhalt.
Rimlag till 1kg fiskfilé:
1 liter vatten
0,5 dl salt
Blanda salt och vatten, lägg ner fisken och låt den rimma i 30 min innan du tillagar fisken. Rimning gör att fisken håller ihop bättre och får en djupare smak.
Lägg grovkornigt salt på en plåt och lägg på hela morötter, parlsternackor och/eller rödbetor. Ugnsbaka på ca. 175 C tills grönsakerna är genommjuka.
Sju knep som gör bryggkaffet ännu godare.
Njut av egen färskpressad juice gjord på saftiga och nyttiga frukter, grönsaker och bär!
Det är svalknade, gott och superenkelt att göra. Vi berättar steg för steg hur du gör.
I vår kaffeskola lär du dig grunderna om malning, rostning och bryggning av gott kaffe.
Lär dig det nya (nygamla) sättet att brygga riktigt gott kaffe - pour over!
Gör cappuccino med stark espresso och mjölkskum i perfekt symbios hemma utan kaffemaskin!
Ta vara på resterna från juicningen och stoppa dem i bröddegen. Inget svinn, vinn-vinn!
Lär dig göra riktigt gott presskaffe med vår enkla steg-för-steg guide.
Vi har testat tre olika sätt att snabbt kyla ner dryck inför grillhänget eller picknicken.