Gräddkola utan mjölk
Vi har testat att göra kola på växtbaserad grädde, se resultatet!
Griljerad skinka hör julen till och att griljera den själv är inte svårt. Det går att göra på färdigkokt skinka och med skinka som du kokar själv. Se till att du har en väl fungerande termometer när det väl är dags. Se filmen för mer inspiration till att lyckas med julskinkan.
Här finns alla våra goda recept på griljerad skinka
Vi visar steg för steg hur du griljerar skinka.
Börja med att skölja skinkan i kallt vatten.
Lägg skinkan på en plåt, stoppa in en stektermometer i mitten av skinkan. Stoppa in i ugnen.
Ugnstemperatur: 125 grader
Innertemperatur: 72-75 grader
Ta ut skinkan och torka av den med pappet. Detta för att griljeringen lättare ska fastna.
Pudra över majsstärkelse över skinkan.
Smeta på senapsgriljeringen.
RECEPT! Här hittar du alla våra recept på griljerad skinka.
Avsluta med att strössla över ströbröd.
Slutligen: stoppa in skinkan i ugnen igen.
Ugnstemperatur: 225 grader
Tid: cirka 10 minuter
Avsluta med att trycka i några nejlikor, för den juliga smaken och syns skull.
Vi har testat att göra kola på växtbaserad grädde, se resultatet!
Vi listar tio prylar som underlättar tillagningen.
Vi visar hur du lägger in sill där rödlök, kryddpeppar och lagerblad sätter smak.
Vi visar steg för steg hur du gravar lax.
Vi bjuder på tips hur du får dina köttbullar perfekt runda.
Vi ersätter socker och sirap med andra söta alternativ. Se hur resultatet blev!
Bygg en ståtlig, ätbar gran av frukt och bär. Suveränt gott att doppa i chokladfondue.
Vi visar steg för steg hur du bakar urgulliga minipepparkakshus!
Läckert söt och härligt seg. Här visar vi hur du kokar den perfekta knäcken!