Vegolasagne
Hemligheten bakom denna goda vegolasagne heter mozzarella. Med fräst vitlök, tunt skivad zucchini och champinjoner blir detta snabbt en smakrik favorit.
Ingredienser
4 portioner
450 g frysta, skivade champinjoner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 zucchini
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk strösocker
4 dl lätt crème fraiche
2 förp mozzarella (à 125 g)
salt
peppar
8 - 10 lasagneplattor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2846 KJ / 678 kCal
Fett41 g
Salt1 g
Kolhydrater49 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra idé, men smaklös.
Anna
2024-07-23Jag rev 2 morötter och bytte ut champinjonerna mot kantareller. Det blev väldigt gott.
Anette
2021-08-19Så god, rev zucchini ist och fick därför bra spridning av allt. Tog även i Karl-Johan svamp inte så dumt det heller.
Susanne
2021-04-10