Ädelostsallad med gulbetor
![Ädelostsallad med gulbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_195818/cf_259/adelostsallad_med_gulbetor.jpg)
Ädelostsallad med gulbetor och rädisor som blir ett vackert inslag på bordet, vardag som fest. De skivade betorna och rädisorna blir extra krispiga och goda om du lägger dem i iskallt vatten en stund innan du blandar salladen. Russinvinägretten höjer smakerna och ger denna festliga sallad det där lilla extra.
![Ädelostsallad med gulbetor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_195818/cf_259/adelostsallad_med_gulbetor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gulbetor
10 rädisor
1 schalottenlök
1 dl gula russin
1 dl äppelmust
1 msk äppelcidervinäger
1/2 dl rapsolja
salt
svartpeppar
2 hjärtsalladshuvuden
2 st milda ädelostar (à 140 g)
Till servering
surdegsbröd
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg, förutsatt att lämpligt bröd serverast till.
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1867 KJ / 446 kCal
Fett34 g
Salt2.66 g
Kolhydrater18 g
Protein16 g
Kommentarer