Adventgryta

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
12
Adventgryta

Spännande och gräddig kycklinggryta med juliga smaker. Saffrankryddan ger rätten fylliga färger och syltlöken bidrar med härliga smaker! Servera adventsgrytan med ris och en fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Adventgryta

Ingredienser

4 portioner
2 msk  olja
4   kycklingfiléer
salt och peppar
2 dl  grädde
1   paket saffran (à 1/2 g)
2 dl  buljong (tärning + vatten)
15   svarta oliver
1   liten burk väl avrunnen syltlök
1   röd paprika
pommes strips, ris eller pasta
blandad grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

God vardagsmiddag. Paprikan fick gå med från början (lagad mycket godare än rå..). Basmati till.

Eva

2021-12-15

Passade mycket bra med basmati-ris. Härlig färg och gott med syltlöken. Vi dekorerade även med bladpersilja som sista finish.

Björn

2005-12-17

Jättegott, vi tyckte dock att man kan krydda lite extra för att det ska bli ännu godare. En spännade och mycket smarrig gryta!

Jennie

2005-10-22

Testa liknande recept

Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färsgryta med pastaskruvar
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapslövbiff med skånskt potatismos
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yoghurt med kryddmarinerade aprikoser
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspannacotta med bär
Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheddarpaj med vintersallad
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga