Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Ägg Benedict på stadigt danskt rågbröd med tomat, sallad, rostbiff, pocherade ägg och en extra piffig hollandaisesås med curry och cayennepeppar. Över denna salighet strör du rostad lök och en generös tilldelning av den svarta pepparn.

Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff

Ingredienser

4 portioner

Hollandaisesås

150 g  smör
2   äggulor
1 krm  salt
1 krm  cayennepeppar
1 tsk  curry
ca 1/2 msk  färskpressad citronsaft
1 dl  cornichons

Pocherat ägg

1 l  vatten
3 msk  ättika (12%)
4   ägg

Tillbehör

4   skivor danskt rågbröd
2   tomater
1   hjärtsallad
8   skivor rostbiff
1 dl  rostad lök
svartpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett48 g
Salt2 g
Kolhydrater22 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Veganska snittar - avokadosnittar med pepparrot och dill
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbröd med rostbiff och currykräm 
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
BBQ- rubbad rostbiff med potatissallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga