Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs
![Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_133670/cf_259/agg_med_kavringskrisp_och_ansjovismajonnas.jpg)
Mer ägg? Självklart, det är ju faktiskt bara påsk en gång per år. Ställ äggen på ett fat efter att du rullat dem i stekta kavringssmulor och krasse. Spritsa majonnäs vid sidan av äggen och dekorera med ansjovis som ger sälta och strö över lite gräslök.
![Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_133670/cf_259/agg_med_kavringskrisp_och_ansjovismajonnas.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
8 ägg
2 skivor kavring
2 msk smör
1 1/2 dl majonnäs
8 ansjovisfiléer
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2 ask krasse
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut kavring mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Pensla lite olja eller vatten på äggen så fäster kavringsmulet lättare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1247 KJ / 298 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein10 g
Kommentarer