Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

Betyg 3 av 5.
30 personer har röstat
0
Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

Mer ägg? Självklart, det är ju faktiskt bara påsk en gång per år. Ställ äggen på ett fat efter att du rullat dem i stekta kavringssmulor och krasse. Spritsa majonnäs vid sidan av äggen och dekorera med ansjovis som ger sälta och strö över lite gräslök.

Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

Ingredienser

8 bufféportioner
8   ägg
2   skivor kavring
2 msk  smör
1 1/2 dl  majonnäs
8   ansjovisfiléer
1/2   ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2   ask krasse

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut kavring mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Pensla lite olja eller vatten på äggen så fäster kavringsmulet lättare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1247 KJ / 298 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Den gyldene fredens gubbröra
Betyg 2.4 av 5.
105 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Grillade morötter med dillmajonnäs och kavringssmul
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga