Ägg- och räkröra med gravlax

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Ägg- och räkröra med gravlax

Gravlaxskivor serverade på kavring med en röra på ägg och räkor samt forellrom till garnering, en förrätt med lax som inte går av för hackor. Med wasabipasta och hovmästarsås smaksätter du räkröran som serveras sval.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Ägg- och räkröra med gravlax

Ingredienser

10 portioner
2 - 3   små ägg
2   burkar räkor i lake (à 360 g)
1/2   kruka gräslök
1 tsk  wasabipasta (eller pepparrot på tub)
2 dl  hovmästarsås
salt och peppar
10   skivor kavring
10   skivor gravlax (10 skivor motsvarar ca 300 g)
ca 50 - 75 g  forellrom till garnering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kavring och färdig hovmästarsås.
I övrigt är rätten fri från mjölk.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd i stället för kavring.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

kan det bli fel med de godaste råvaror som går att hitta? räkor, lax och ägg. mums filibabba

Anders

2006-08-21

Testa liknande recept

Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlaxrulader
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gravlaxsnitt med hovmästarklick
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hovmästarräkor
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursallad med sesamkrutonger och wasabimajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsräkor med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga