Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
![Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200326/cf_259/agghalvor_med_grasloksmajonnas_och_rom.jpg)
Ägg är en given komponent när det vankas midsommarbuffé, julbord eller påsklunch. Piffa ägghalvorna med en smakrik gräslöksmajonnäs och rom. Sesamfrön och klippt krasse på toppen bidrar med både smak och extra finess.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
![Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200326/cf_259/agghalvor_med_grasloksmajonnas_och_rom.jpg)
Ingredienser
8-10 portioner
5 ägg
1 dl majonnäs
2 msk hackad gräslök
80 g löjrom eller stenbitsrom
1 msk rostade vita sesamfrön
smörgåskrasse
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein).
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi648 KJ / 155 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein7 g
Kommentarer