Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
0
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom

Ägg är en given komponent när det vankas midsommarbuffé, julbord eller påsklunch. Piffa ägghalvorna med en smakrik gräslöksmajonnäs och rom. Sesamfrön och klippt krasse på toppen bidrar med både smak och extra finess.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom

Ingredienser

8-10 portioner
5   ägg
1 dl  majonnäs
2 msk  hackad gräslök
80 g  löjrom eller stenbitsrom
1 msk  rostade vita sesamfrön
smörgåskrasse

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein).
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi648 KJ / 155 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Snittar med Västerbottensost och löjrom
Betyg 3.6 av 5.
177 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Crostini med smetana, rödlök, lime och rom
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gorgonzolakräm på gurka med valnöt
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krustad med mandelpotatis och Västerbotten
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegskex med dillfärskost och stenbitsrom
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kavringkanapé med ren, löjrom och syltlök
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga