"Äggost" med björnbärskompott
Ett tjusigt recept på äggost att servera till efterrätt. Desserten är Bohusläns moderna landskapsrätt och du gör den av bland annat björnbär, lime, pistagenötter, ägg och mascarponeost. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
6 portioner
1 paket frysta björnbär (à 250 g)
1/2 dl farinsocker
1 lime (pressad juice)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl kallt vatten
3 1/2 msk hackade pistagenötter
Äggost
2 ägg
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g mascarponeost
1 lime (rivet skal)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt att göra. Har smakat traditionell äggost men det är inte värt mödan att göra en riktig, denna är minst lika god!
Sofia
2016-12-31Det ser jättesmarrigt ut! :-) Men - det där är INTE bohuslänsk äggost. Inte. /Helena, som vet hur man faktiskt gör en äggost
Helena
2010-10-15