Äggvåfflor med skinkfräs
Här har du ett lite matigare alternativ till traditionella våfflor. Servera en blandning av fräst skinka, päron och purjolök tillsammans med de nygräddade frasiga våfflorna med ägg. Riktigt gott och mättande!
Ingredienser
4 portioner
Våffelsmet
2 ägg
6 dl mellanmjölk (1,5%)
4 dl vetemjöl
1/2 dl flytande margarin
1 tsk salt
Skinkfräs
1 purjolök
2 päron
200 g rökt skinka (i bit)
1 msk olja
1 - 1 1/2 krm peppar
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med maizena-majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölkdryck, smör eller margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot solhavre och det flytande margarinet mot smält mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2336 KJ / 557 kCal
Fett22 g
Kommentarer