Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd
![Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232816/cf_259/ajvarbakade_schalottenlokar_med_yoghurt_och_libabrod.jpg)
Långbakade schalottenlökar i ugnen med smak av ajvar relish ger en mjuk och fin löksmak. De ugnsbakade lökarna passar fint att servera till libabröd och yoghurt. Fräscha tillbehör är också citron och mynta.
![Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232816/cf_259/ajvarbakade_schalottenlokar_med_yoghurt_och_libabrod.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g schalottenlök
2 dl ajvar relish (mild)
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl turkisk yoghurt (10%)
4 libabröd
1 kruka mynta
Serveringsförslag
citronklyftor
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt libabröd mot glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g
Kommentarer