Äkta carbonara utan grädde
![Äkta carbonara utan grädde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213892/cf_259/akta_carbonara_utan_gradde.jpg)
Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
![Äkta carbonara utan grädde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213892/cf_259/akta_carbonara_utan_gradde.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g pancetta eller guanciale
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 dl finriven pecorinoost
2 dl finriven parmesan (+ ev extra till servering)
400 g spaghetti eller linguine
svartpeppar
För alla
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Var lite väl hastig och uppfattade första steget som att äggen och osten skulle vispas ihop tillsammans med pancettan och vitlöken 🙄 Föreslår om det förtydligades - för alla korkade människor som mig - att äggen+osten vispas ihop separat.
Jacob
2024-07-17HEJ Jacob! Håller helt med dig, förklaringarna var inte särskilt tydligt skrivna. Nu har jag försökt göra det lite bättre. Hoppas din carbonara ändå blev god och att du vill pröva att laga den igen. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-18Niklas: Om det ska vara traditionellt så är det hela ägget som används. Carbonara är gammal fattigmansmat och man hade inte råd att kasta bort halva ägget. Mattias: Inte lika pinsamt som att ha taskig attityd med dålig grammatik.
Peter
2024-07-03Man skriver inte dl när de kommer till mjöl o ost pinsamt. Amatörer
Mattias
2024-06-30Hej Mattias! Det gör vi för att de flesta har ett decilitermått men alla har inte en våg. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-01