Aladåb på fläsklägg

Betyg 3.8 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Aladåb på fläsklägg

Aladåb på fläsklägg är en svensk tradition på julbordet. Varva bitar av det kokta köttet med morötter, lök och rikligt med persilja i en form. Aladåben gör du på kokspadet och gelatin, ställ kallt och låt stelna till en fin gelé runt fläskläggen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Aladåb på fläsklägg

Ingredienser

1 aladåb
500 g rimmad fläsklägg
1 gul lök
1 liten morot
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
gelatinblad (6-8 st per liter vatten)
1 knippe persilja, gärna bladpersilja

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.48 personer har röstat

Kommentarer

Hur kan fläsklägg bli mört om man kokar det?

Adam

2023-12-22

Synd att ni använder rimmade fläsklägg och tillsätter gelatinbladen! Mycket godare om man använder rå fläsklägg. Den stelnar av sig själv . Vi gillar den ! Gott !

Niklas

2023-12-09

Så gott

Lena

2023-11-16

Näringsvärde per portion

Energi3762 KJ / 932 kCal
Fett44 g
Salt9.1 g
Kolhydrater16 g
Protein113 g

Testa liknande recept

Rimmad honungslackerad fläsklägg
Betyg 3 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Surkål med fläsklägg och bratwurst
Betyg 2.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klassisk kalvsylta
Betyg 3.6 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Ärtsoppa med fläsk
Betyg 3.6 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Koka fläsklägg med ben
Betyg 3.5 av 5.271 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Festlägg
Betyg 2.4 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad