Ålandspannkaka

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
3
Ålandspannkaka

Den åländska pannkakan görs traditionellt på mannagryn och kryddas med kardemumma. Den serveras vanligtvis med rårörda bär eller sylt, helst gjord på plommon, och såklart – vispgrädde! 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Ålandspannkaka

Ingredienser

4-6 portioner
1 l  mjölk (3%)
1 dl  mannagryn
3/4 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 tsk  mortlade kardemummakärnor
3   ägg
1 dl  strösocker
25 g  smör

Plommonkompott

150 g  torkade katrinplommon
3 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
1   kanelstång

Till servering

vispad grädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och grädde.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Ok som en efterrätt men som lunch var den för söt.

Sara

2024-04-27

Vad menas med 3 st Vatten? 3 msk? 3 dl? Tacksam för ett förtydligande/ Sigrid

Sigrid

2024-04-25

Tack Sigrid för din fråga! Det underlättar ju onekligen att veta hur mycket vatten :) Nu har vi uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-04-26

Tar lång tid för det att svalna. Måste ner under ca 50 grader så att inte äggen tillagas vid nerblandning

Simon

2024-04-21

Näringsvärde per portion

Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett17 g
Salt1.4 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Rotfruktslåda
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnäcka
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnurror
Betyg 4.6 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselnötspannkaka
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön ugnspannkaka
Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga