Ålandspannkaka
Den åländska pannkakan görs traditionellt på mannagryn och kryddas med kardemumma. Den serveras vanligtvis med rårörda bär eller sylt, helst gjord på plommon, och såklart – vispgrädde!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
4-6 portioner
1 l mjölk (3%)
1 dl mannagryn
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk mortlade kardemummakärnor
3 ägg
1 dl strösocker
25 g smör
Plommonkompott
150 g torkade katrinplommon
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 kanelstång
Till servering
vispad grädde
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och grädde.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett17 g
Salt1.4 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g
Kommentarer
Ok som en efterrätt men som lunch var den för söt.
Sara
2024-04-27Vad menas med 3 st Vatten? 3 msk? 3 dl? Tacksam för ett förtydligande/ Sigrid
Sigrid
2024-04-25Tack Sigrid för din fråga! Det underlättar ju onekligen att veta hur mycket vatten :) Nu har vi uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-04-26Tar lång tid för det att svalna. Måste ner under ca 50 grader så att inte äggen tillagas vid nerblandning
Simon
2024-04-21