Älgramen med shiitakesvamp
Ramen med älg? Jo du läste rätt! Don’t knock it ‘til you’ve tried it för detta är en riktig höjdare. Tillsammans med shiitakesvamp, vitlök och sesam passar det nämligen oerhört bra. Det är bara att laga, äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022
Ingredienser
4 portioner
150 g shiitakesvamp
240 g älgskav
2 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 msk sesamfrön
1 vitlöksklyfta
2 förp buljong (gärna ramen, à 400 ml)
1 msk japansk soja
4 port äggnudlar
salt
peppar
250 g sojabönor
1/2 förp salladslök (à 125 g)
180 g böngroddar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.
Gör så här
Tips
Toppa gärna med lite rostad lök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 570 kCal
Fett19 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer